Det bästa mellandagfyndet

Det bästa mellandagsyndet
Innan jag började jobba den 28:e stack jag ner och gjorde detta fyndet på två för en rean på Sneakers n stuff, Mårten kompletterade med ett par bruna Stan Smith så var det klart, en riktigt bra affär. Jag rekommenderar rean för alla som gillar sneakers

Det var ju ett tag sen

Har jobbat rätt mycket på sistone så det har inte blivit så mycket blogg på senaste. Måste bara nämna en sak om juldagen, Damn! är en jätteduktig orkester kanske en av sveriges bästa, live svänger det helt löjligt och de är så sjukt tighta utan att bli folkhögskolelöjliga. Deras gäster var ju också trevliga, den första var en tjej som nästan såg ut som en popbrud och sjöng fantastiskt men jag kunde inte riktigt placera henne tills de presenterade henne som Titiyo. Ville få in en bild på den glada orkestern men har inte fått bilden av Agge innan han åkte till Turin. I övrigt så var väl kvällen sådär, klientelet är väl inte riktigt i min smak längre.
Tyvärr var jag tvungen att jobba under annandagen, visserligen världens lugnaste jobb som målfotograf, trots allt var jag lite tagen efter gårdagsaktiviteterna. Följde upp det med att fira jul med familjen så framemot 9 snåret började jag gäspa ordentligt, jag fick visserligen allt som stod på min önskelista som bestod av två punkter så man får ändå vara nöjd.
  
Nu när jag tänker efter har jag ändå hunnit med en del i jul och mellandagar, min lediga mellandag ägnade jag åt konsumtion, man måste ju stötta konjunkturen. Det gick att hitta några smärre fynd iallafall, trots att min storlek finns i något begränsad utsträckning. 

Nu ska det firas nyår, ska se ifall jag kan samla kraft nog för vinterbad, har ett par timmar på mig att bestämma det så vi får helt enkelt se.

Haj ha det så göt


En sorgedag mitt i julfirandet

Idag vaknade jag peppad inför en fin juldag med allmänt loungande och en liten nätt utgång med trevlig musikunderhållning, men vad möts man av, jo att James Brown har gått bort. Som varm anhängare av funk och soul musik borde jag kanske vara lite mer fan av "the Godfather of Soul" men han har inte hittat den riktigt speciella platsen hos mig, trots det är han ju en av de största och ändå lite speciell. Återstår bara att hitta ett sorgband till kvällen så jag visar min uppskattning.

Jul har det ju också varit, jag har ju inte firat speciellt mycket eftersom min bror jobbar och min syster firade med sin mans släkt, men jag tyckte att jag och mina föräldrar gjorde det bästa av det och tog det riktigt lugnt. Med ett litet mellanspel som tomte åt min systerson har julafton mest spenderats med böcker och korsord två saker jag gillar så det har bara varit göt. Jag avbröt familjefirandet framemot kvällen och gjorde ett besök hos Erik där både Eddie och Agge dök upp för att förgylla julaftonskvällen med tv-spel, en lagom avrundning på julafton, men riktigt där var det inte slut utan jag och Agge åkte hem till mig och provspelade han julklapp Buzz, en fantastiskt frågesport. Efter gårdagens spel och de tidigare idag har jag fin statistik i 7-0 till mig, vi får väl se hur det det går i fortsättningen.

Kvällen bjuder på traditionsenlig jultillställning på Mejeriet med funkorkestern Damn! vilket brukar vara väldigt trevligt men jag har ju gjort en smärre miss i planeringe och ska ta målfoto på Jägers på annadagen men det ska jag nog klara.

Så besviken man kan bli

Jag hade ju bestämt att Håkan hade hittat årets julklapp till mig men sen så faller han igenom och håller inte det han har lovat, lite besviken faktiskt men han försöker kompensera genom att försöka beställa en likadan till, men sammantaget är jag väldigt besviken.  

Omslaget till min årsbästaskiva är klart, det innehåller både en bild på Christer Pettersson och ett Prince citat, det är faktiskt riktigt läckert, ett stort tack till den konstnärliga ledaren för projektet Petter.

Börjar bli rätt sugen på Marocko nu, tur att man snart åker då. Men jag har bara en stor fråga angående all inclusive grejen, ryktet säger att local brands is included, men vafan man dricker ju inte sprit lokalt i Marocko. Ni förstår vilka bekymmer jag brottas med.


Lite julstressad är jag nog ändå

Inte riktigt ändå eftersom jag knappt reflekterar över att jag rent konkret fått en juklapp färdig, alla andra hänger i luften (alla och alla det är bara fem till). Men fokuset just nu ligger ju på årsbästakvällen som ska gå av stapeln, lite synd att deltagarantalet bara blev 3 men det blir nog fint ändå. Mårten hänger ju med som en bonus men han gör inte årsbästalista utan årsbästa 1976 istället, han har ju mindre tid och mer musik från det året. Men då så, då kommer den utan inbördes rangordning: 

  • Pipettes- Your kisses
  • Helt Off- Tvåsam
  • Timo Räisinen- Fear no darkness, promised child
  • Peter Bjorn &  John- Young folks
  • Concretes- Chosen one
  • Gnarles Barkley- Just a thought
  • Ugly Duckling- Bang for the buck
  • Spank Rock- Sweet talk
  • Nelly- Maneater

Det var ju inte helt lätt eftersom jag egentligen ville ha med låtar av både Florens och Snook till exempel. Jag har dessutom fuskat genom att lägga till fem spår från de fem bästa konserterna jag har varit på, vilket blev:

  • Snook- Älskling jag är hemma nu 
  • Moneybrother- Från Klaraberg till dig (jag är inte helt säker på att han spelade den i lördags, men det borde han ha gjort)
  • Slaves- Suicide
  • Atmosphere- Angelface
  • Youngblood Brass Band- Brooklyn

Så ge järnet nu och berätta hur fel jag har



Att bejaka sina begär

Sitter egentligen och jobbar på min tio i topp för året, den enda riktigt givna låten är Helt offs "Tvåsam", en fantastisk liten bit. Det är både svårt och roligt, men trots det envisas jag med att samtidigt spela poker, laga mat och ett avsnitt Simpsons på och det finns inte en chans att göra alla fyra grejerna bra. Varför gör jag så? Det är ju bättre att bara göra ett par av sakerna samtidigt men jag är väl så pass skadad att jag gör så här ändå. Maten hade blivit bättre, pokern mycket bättre kanske topp tio och jag hade kanske fattat nåt av Simpsons, det känns som om jag är illa däran när jag dessutom vet om detta och gör ingenting åt det.

Ska se ifall jag lyckats med att gå och lägga mig i tid, det var inte ball att gå upp i morse när man har haft semester i 2 veckor.

Återkommer med min personliga tio i topp när den är klar

Tillbaks

Efter mycket om och men, framförallt en strulande bloggportal och 25-årsfirande, är jag tillbaka här. Förra veckan hade jag emellanåt ambitioner att försöka mig på ett inlägg men den kära portalen begränsade mig en aning i den ambitionen, ett fenomen som mina kollegor här också borde ha märkt.

Jag avrundade mina två veckors semester med ett besök i den forna hemstaden och en del av mina allra bästa vänner. Officiellt befann jag mig på tjänsteresa för att fira föreningen Rockpartys 25-årsdag och inofficiellt förlängde jag besöket en del föra att hänga runt lite i byn som jag ändå gillar rätt mycket. Fredagen spenderades på etablissemanget Metropol som bjöd på cabarétunderhållning av oväntat hög klass men som vanligt kan jag konstatera att jag själv inte befinner mig i målgruppen för detta spektakel, det är extra skönt att vara där som hangaround eftersom jag slitit en del under åren jag jobbade i deras kök. Resten av kvällen flöt som vanligt på med en del sprit men framförallt i goda vänners lag.

Lördagen som ju skulle bjuda på firande med pompa och ståt började på allra sämsta sätt med en rejäl bakfylla som lyckligtvis gav med sig efterhand. Kvällen var i mångt och mycket väldigt trevlig men som jag märkt på senare tid blir det allt märkligare och märkligare att vara i byn nu när allt är likadant men ändå så annorlunda. Väldigt svårt att förklara vad jag menar kanske också för att jag inte vet riktigt själv.

Oavsett kan man sammanfatta det med att jag hade en väldigt trevlig helg om än inte den ultimata avslutningen på en semester, det var ju inte direkt som om jag började på jobbet helt utvilad. 

Ett oerhört sug...

...efter glögg, det känns som om jag har det varje dag. Det retar mig lite att jag inte köpte ett par flaskor nu när jag var mere på stan och tog en kopp kaffe med Erik. Kan bero på att jag blev oerhört irriterad när jag trampade i en jävla hundskit, att ha hund borde banne mig totalförbjudas, inte nog med att de är dumma kräk utan de låter mycket, bits och skiter ner överallt utan att deras förbannade ägare ens reflekterar över att någon kanske inte uppskattar dessa djur.

Nu kände jag mig som ett Simpsonsavsnitt börja med en sak och sluta med något helt annat.

Har fått påpekande ett par gånger de senaste dagarna angående att jag alltid går hem så tidigt när jag dricker alkohol med folk, ett påstående som faktiskt stämmer. I det förflutna har jag sällan varit svår på att köra en allnighter eller iallafall något mellanting men nu har jag börjat uppskatta att vakna dagen efter utan att vara helt förstörd. En annan bov i dramat är att jag sällan tycker att det är så ball att gå ut på klubb, detta skyller jag mest på att min sociala kompetens håller på att förtvina men det är faktiskt så att jag tycker det blir svårare och svårare att stå och gapa i någons öra och kanske bara höra hälften av vad den andra personen säger och faktiskt ha någon behållning av det. Dessutom dansar jag oerhört sällan kanske om jag full som en spruta och det spelas riktigt bra musik. I vilket fall som helst kommer jag med största sannolikhet inte ändra mig, det blir sällan roligare efter 1-2 och dessutom är jag ju så förbannat dålig på att ragga så jag kommer nog fortsätta smyga hem ensam innan jag förväntas göra det.

Vad ska man säga?

En av Mårtens vänner, som jag inte träffar speciellt ofta, har ett spännande sätt att bryta isen, mitt från ingenstans kommer "Ja och hur är det med kärleken då". Det har hänt två gånger och jag blir lika paff båda gångerna, jag tror jag har mumlat nåt  som lika gärna kan svara vara svaret på "hur e det med hälsan då". Jag personligen har irriterat mig många gånger på "hej hur är läget" kanske inte så mycket här hemma men i det förlovade landet in väster har de en ovana att som hälsningsfras använda "hey, how's it going" och sen bara gå vidare, något jag aldrig lyckades riktigt kunna vara bekväm med. Då återstår ju frågan om vännen i fråga verkligen vill veta hur det är med kärleken eller om det bara är en icebreaker, för mig lutar det åt att det är en icebreaker men också en icebreaker som kan ge lite intressanta svar. I vilket fall ska jag fundera på något listigt svar om frågan skulle dyka upp igen så får vi se hur det går.

Har lyssnat en del på Moneybrothers nya, det känns lite dubbelt eftersom jag generellt har lite svårt för låtar på svenska, men jag gillar faktiskt skivan riktigt mycket, inte minst att han gör en Operation Ivy cover.
  


En bra semesterdag

Igår var en dag som fortgick i min smak, blev bjuden på frukost av Mårten vid tio och sen slog vi ihjäl ett par timmar med internetpoker, kaffe och julklappsideer. Tyvärr blev jag tvungen att avbryta trevligheterna vid tolvsnåret eftersom jag skulle möta upp min arbetslöse vän Erik för lunch. Efter den stärkande indiska lunchen begav vi oss i sällskap med den för dagen arbetsfria Agge ut på stan i förhoppning om lite konsumtion (som ju som bekant är bra för både självkänslan och konjunkturen). Vi öppnade starkt med att handla upp Eriks utgående presentkort på Folk å rock där vi fyndade Moneybrother, Koop och Kullrusk. Sen hamnade vi i en liten svacka med Sns och Svensson tills vi bestämde oss för det var dags för den obligatoriska fikan, men förutseende som vi är stannade vi till på systembolaget och införskaffade både bag in box glögg och australiensiskt rosé på praktisk mjölkförpackning. Väl inne på fiket upptäcker vi till vår förvåning att vår tänkta plats längst in i hörnet i de tre fantastiska fåtöljerna är upptagen men som tur är ordnar det sig ganska snabbt då vi strax efter våra koffeininköp ser det inkräktande sällskapet lämna lokalen och vi sjunker ner i vars en fåtölj med en suck av välbehag. Med de medhavda magasinen hade vi en trevlig stund men snart övergår vi till det allöverskuggande problemet nämligen den vidare kvällens förtäring, grundplanen var hemmagjord pizza men det är ju ett problematiskt ämne som kräver en mer djupgående diskussion, efter en hel del förkastande är vi tillbaka på ruta ett med pizza antagligen det enda alternativet vi kunde enas om. Efter en införskaffningsturné på den trevliga stormarknaden citygross med hjälp av Mårten och hans bil och dessutom ett inhopp av Mange befinner vi oss i min lägenhet i full fart med att knåda deg, koka tomatsås och allt annat som behövs för att skapa pizza. Under tiden rullar en turnering på playstation och det trevliga fotbollsspelet PES 6 för att värma upp inför kvällens stora begivenhet Champions league fotboll. Våra ansträngningar gav ett underbart resultat och snart sitter vi mätta och belåtna och väntar på att fotbollen ska börja. Tyvärr bjuder matchen Barcelona-Werder Bremen inte på någon vidare underhållning då den är punkterad redan efter en kvart men vi gör vårt bästa för att underhålla oss med romspetsad glögg och lightcigaretter. 

Sammanfattningsvis kan man säga att jag hade en väldigt bra dag så tack Erik, Agge, Mange och Mårten för hjälpen.      

Att spräcka myter

Med inte så lite njutning så kunde jag i morse sova utan att sätta någon klocka, det betyder i och för sig bara att jag sover till nio men ändå. Firar min semester med att äta en lugn frukost och sen spela squash vid tolv, det kommer bli fint.

För att sammanfatta lördagen lite mer omfattande så blev det en heldag hos Vickan, vår stabila mittback i korplaget FC Snettinåtbakåt, vi hade hamstrat med burköl och gott sällskap kanske beroende på att Vickan var gräsänkling men vad vet jag. Dagen rullade på med idel glada miner med lite olika människor som dök upp som tysken med respektive, Ludde osv osv. Framåt kvällen blev det ännu gladare då festens huvudperson Vickan först drar in 1900:- på lången och sen knäcker att han med största sannolikhet ska bli förälder framemot midsommar, detta kräver ju som ni kanske förstår en del firande. Efter en trevlig tur på treans ringbuss glider vi in på etablissemanget Retro och drar i oss en del öl till. Tyvärr visar det sig att vi har varit lite väl snabba ur startgroparna då Vickan redan efter en halvtimme inser att hans alkoholhalt är alldeles för hög och han gör sig själv morgonen efter en stor otjänst att stanna kvar vilket leder till att han går hem. En timme senare känner jag att en heldag med öldrickande har gjort sitt så jag måste också kasta in handduken vid ettdraget.

I söndags morse visar det sig att jag fortfarande inte kan bedöma hur mycket jag kan dricka utan att må dåligt dagen efter, där spricker ju myten om att "träning ger färdighet". Trots det tycker jag att gör en rätt bra söndag med långfrukost, tvättid, dataspel och häng med Agge på kvällen, en bra avrundning på en rätt intense helg.

För att ytterligare spräcka myter har jag sällan haft så många diskussioner med män om deras känslor som denna helg, trevligt tycker jag.

Oj oj oj

Det är konstigt att jag är så törstig jag som ändå drack rätt mycket igår. Tack Kalle för en fantastiskt trevlig kväll i spriten och matens tecken. Angående gårdagskvällen så säger jag inget så har jag ingenting sagt.

Nu är jag på väg hem till Vickan för att påbörja fotbollsllördag tillsammans med Anders. I vanliga fall så håller jag på laget som spelar mot Anders favoritlag Arsenal mest på pin kiv men idag är det på riktigt, jag gillar Tottenham lite så eftermiddagen kan bli riktigt intense. Mitt tips 2-1 till Tottenham sista målet kommer på plustid, jag har tom riskerat lite av hästafondens kapital på det tipset.

Ny tid ny strid

Idag inleds ett par fantastiska veckor nämligen min länge efterlängtade semester, har ändå ett litet leende på läpparna trots att jag borde vara lite lätt irriterad på hemmafixaren som fixar på morgonkvisten. Det lite fina är att jag egentligen inte behöver göra någon riktigt stor insats under dessa två veckorna eftersom min kära mor bjuder mig och resten av familjen till Marocko i januari för att fira hennes födelsedag. Därför är planen att rikta in sig på mindre projekt, planen för helgen var att åka till Göteborg för att ha trevligt  i goda vänners lag men de goda vännerna hade tydligen bättre saker att ta sig för, han mumlade något om kanarieöarna. Det gör egentligen inte så mycket eftersom min ekonomi vid närmare eftertanke kanske inte höll för något större äventyr i och för sig beroende på hur stor lön jag får från min bisyssla som målfotograf men det vet jag inte förrän den 12:e. 

Gårdagen gick i "det fantastiska internets" tecken, jobbat en del på min myspace, min lastfm och denna blogg (det var egentligen mest håke som gjorde det), nu känner jag mig verkligen som en del av det moderna samhället.

RSS 2.0