Frogeaters

Fransmännen börjar segla upp som stark konkurrent till belgarna som världens mest osympatiska folkslag. Har haft möte med en person av det släktet i veckan, ändå rätt arrogant trots att han klart och tydligt var helt clueless i sakfrågor men kanske framförallt i sina sociala förmågor. Det är kanske inte denna representant som har vållat mig mest bekymmer utan hans chef som sitter på andra sidan klotet och fortsätter fatta extremt dåliga beslut som också är ogrundade och ogenomtänkta. Eftersom detta är saker som berör min yrkesroll borde jag inte ta det personligt men det är rätt svårt , fan ta dom och allt de står för.

Det här ska jag väl försöka lägga bakom mig och fira helg på ett ståndsmässigt sätt, vi får väl se var det slutar, lite små äventyr på gång ikväll sen blir det ju konsumtionsdags eftersom det har varit löning, vi måste ju ta konsumtion på allvar nu när konjunkturen skulle kunna gå bättre.

 


Strax innan lunch

Jag vet inte ifall det beror på min exemplariska fysik eller något annat men jag har två härliga erbjudanden om att hjälpa till att flytta och som den omtänksamma medmänniskan jag är så funderar jag på att delta i båda, så jag kanske inte behöver ha dåligt samvete över att jag inte brydde mig om att träna i morse.

Helgen bjuder nog inte på några speciella överraskningar, Agge är tillbaka i stan så ikväll blir det nog en nätt supé med grekiskt tema så tar vi det från det.

Ja, nu visade det ju sig att det inte var en man som Guti hånglade upp alltså har vi bara fått en otrohetsaffär till, rätt brunt det också.

hif åkte ut mot PSV i UEFA-cupen, vilken skräll...

Tjörn igen

 
Så här trevligt hade vi det en dag på min minisemester på Tjörn, sammanfattningsvis kan man säga att det var oerhört trevligt. Vi hade bättre väder än när jag besökte i somras iallafall. God mat, god sprit, trevligt sällskap, en lagom ambitionsnivå, helt enkelt ett äventyr i precis min smak. På bilden i mitten ser ni Bohusläns äldsta byggnader, tack Mattias för den folkbildningen.

Så var det ju det där om Guti också. Otrohetsaffärer är ju aldrig speciellt snygga men när man dessutom verkar ha en affär med en man när man är aktiv inom den otroligt homofoba fotbollvärlden och dessutom i Spanien så rinner bägaren över för många. Jag tror nog att jag personligen har betydligt större problem med vad han presterar på fotbollsplanen än vem han presterar med privat, men det är ju aldrig snyggt att vara otrogen. Jag spekulerer så här att antingen har han ett förhållande med en man och då kommer det vara väldigt svårt att bibehålla den roll han har, människors acceptans är ju inte så stor som man tror eller skulle vilja, eller så är skvallerpressens uppgifter skitsnack och då är det inget med det utan han spelar fotboll som vanligt och eftersom han faktiskt gjorde det igår (en asssist dessutom) så var det väl ännu en anka från skvallerpressen. 


Det finns en anledning...

...till att jag helst inte åker norr om Hallandsåsen. Jag var i Jokkmokk förra veckan, vi försöker få till ett samarbete mellan det vi gör och de som de gör via jobbet. Vi gör ju lite grejer som Malmöfestivalen och liknande, de gör Jokkmokks marknad med 30 000 besökare till deras by som annars rymmer ca 3 000 personer. Det är ju rätt coolt i sig och det är också rätt fräckt att göra det med den atmosfären det blir med skitmycket snö och kyla, men det var ju just det, snö och kyla. Jag var ju i och för sig bara där i två dagar typ, vilket var fullt tillräckligt för att längta hem till regntunga skyar och snålblåst alltså gladde det mig oerhört när man kom med flyget till Köpenhamn och möttes av det kompakt gråa. Men det var på det stora hela bra, miljön där uppe är ju oerhört främmande för en själv  så det är klart att det var en upplevelse som jag skulle vilja kolla in på mina villkor någon gång, det blir ju inte alltid som jag vill när man reser med jobbet.

Så här såg det ut ibland:
image47

Det här verkar att bli året med dålig planering för mig, först tror jag att jag missar MFFs första träningsmatch på grund av resa men det visar sig att jag har tagit fel, det var ändå omöjligt för mig att gå eftersom jag befann mig på Jägers och fotade hästar ändå, men det hadfe varit ball att se MFF med lite framtidshopp i sig.

På tal om fotboll så visade sig ju Real Madrid från sin bästa sida och slog Valladolid med 7-0 i helgen, ett helt rättvist resultat om kanske ändå lite i underkant. Den bespottade Guti var på humör för en gångs skull och var faktiskt riktigt bra, men den som övertygade mest var nog änså Gago. Jag har sett han smyga in nu när Diarra har varit ute på äventyr i Afrikanska mästerskapen och har kanske inte varit lika stabil som Diarra i defensiven men ändå stabil och sen har han visat på ett enormt passningsspel, verkligen helt sjukt bra. I matchen var ju i och för sig alla bra, även de som har varit bänkade och skadade, roligt att se Robben, roligt att se Drenthe, helt enkelt en oerhört underhållande fotbollsmatch. Lika roligt var ju inte Chelsea-Liverpool, det är ju fan vad trist engelsk fotboll kan bli när lagen tar ut varandra, nästan lika tråkig som italiensk


 

hmm

Eftersom min blogg är välbesökt som aldrig förr så får jag väl försöka fortsätta på den inslagna banan och berätta lite skrönor och tankegångar.

Söndagen var en extra trevlig dag förra veckan det blev nämligen roadtrip. Eftersom jag och Erik led med Kalle för att han var tvungen att jobba en söndag i kombination med av att vi är av nyfiken natur styrde Saaben mot Hallandsåsen och Karls arbetsplats mitt i åsen där det vankades studiebesök. Med Landrover mot åsens mitt, 800 meter tunnel om jag inte minns fel, sen dök det upp en arbetsplats och ett borrhuvud. Fränt att vara mitt i åsen med skittunga grejer som verkade sjukt svåra att få dit, hjälm och stövlar gjorde det inte mindre fränt. Jag skulle givetvis kunna försöka beskriva det mer men det är rätt svårt eftersom man inte är så van vid sådana synintryck men fränt var det iallafall. Efter det gav vi oss ut på jakt efter lunch vilket skulle visa sig lättare sagt än gjort, Torekov är ju vackert i vintersolen, lite blåsigt kanske, men ett ställe som kunde servera söndagsmiddag till oss hade de minsann inte. Båstad var lite mer öppet och kanske inte riktigt lika idylliskt kanske mest för att jag tyckte det luktade brat men efter mycket om och men hittade vi ett thaiställe som överraskade genom att ha en fantastiskt trevlig vårrulle och väldigt trevliga varmrätter. Sen gick det bara utför, först ner för Hallandsåsen sen en traumatisk upplevelse på Väla köpcentrum, jag hade ändå rätt höga förhoppningar men hamnade i värsta söndagshysterin, friskis & svettis uppvisning, skrikande barn, folk som pratade konstigt, helt plötsligt gillade jag inte köpcentrum längre.

På tal om något helt annat slog det mig häromdagen att jag mycket väl kunde vara yuppie. Om man ska hårddra det är det ju en förkortning för young urban proffesional och det är ju precis det jag är även om jag inte känner mig som en yuppie, jag föreställde mig betydligt mycket mer kokain och snabba klipp. Så hur är det nu, är jag en yuppie? Och om jag är det är inte du det också då? Tacksam för svar.   

RSS 2.0