Indien

image41
Om man bildgooglar på Indien är denna bilden först, ser schysst ut faktiskt, hoppas att det blir trevligt där. 

Filéfrossa

Så här fint såg det ut när jag, Kalle och Mårten begav oss ut på äventyr i onsdags
image40
Det var nämligen dags för premiär för mig i gebitet filéfrossa, bara namnet får det ju att vattnas i munnen. Det som vankades var salladsbuffé, stekt potatis, potatisgratäng, rödvinssås, bearnaisesås, grönpepparsås och så huvudnumret oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé. Jag kan inte klassa det som en måltid utan snarare som en upplevelse utöver det vanliga, tyvärr inskränkte sig mina besök vid salladsbuffén till haricot verts men jag tycker nog att det var fullt tillräckligt för helheten. 

Vissa kanske tycker att konceptet verkar lite i överkant och att man kanske inte skulle ägna sig åt frosseri som ju bekant är en av dödssynderna, just då kändes det inte speciellt aktuellt utan man sögs in av stundens allvar, dessutom var det ju trevligt att vara mätt långt in på torsdagen, sammanfattningsvis skulle man nog kunna säga att Atkins skulle vara stolt över mig.

Språkfascister

Som den språkfascist min kära bror är så var han tvungen att anmärka på att jag skrev en god rönnbärgelé i föregående och menar på att det ska vara ett gott rönnbärsgelé i samma skola som ett gott öl, ett gott vin osv. 

Ja jag vet inte vad som är rätt och fel, jag går enbart på känsla när det gäller språk eftersom det enda som jag tagit till mig i undervisningen är att substantiv är namn på ting till exempel boll och ring samt verb är sånt man gör till exempel tuta och kör.

Come on, upplys mig

Nu kör vi

Det är bara tre arbetsdagar kvar för mig denna veckan, sen skiter jag i det här landet och drar till ett riktigt I-land. Har fortfarande inte tänkt särskilt mycket på det utan lägger i händerna på Agge det är ju ändå han som bott i landet ett tag nu. 

Precis så här såg Älgsteken ut vid femdraget i lördags kväll

Ett par timmar senare var det en helt annan historia, visserligen lite för torr men ändå god, tillsamanns med en oerhört trevlig Ostronskivlingsås, potatis och rotgrönsaker i ugn, färska bönor och givetvis en god rönnbärsgelé, en väldigt trevlig måltid helt enkelt. Sen följde i snabb takt koma, mer rött vin, drinkar för att sen runda av med öl i hotellbar. Det vi kan lära oss av det här är att älgen inte ska vara en grad över 60 för att bli riktigt bra.

Synd att det skulle bli så

På de 18 månaderna jag har haft detta jobbet har jag nästan alltid tyckt att det ska bli roligt att gå till jobbet på morgnarna, ändå ok arbetsuppgifter framförallt trevliga arbetskamrater och en atmosfär som gör det roligt att lösa problem som dyker upp i projekten.

Tyvärr är det inte så längre, iallfall inte för tillfället. Ledningen har på det senaste lyckats uppnå; en otrygg personalgrupp som varken kan eller vill lösa problem eftersom ingen vet vilka förutsättningar som gäller, ännu sämre framförhållning än vanligt eftersom det överhuvudtaget inte är någon som fattar strategiska beslut, en obalans i resursfördelningar som bara leder till missnöj också för de som blir förfördelade. Och detta är bara på gruppnivå om man ska se till individers uppfattning om hur de blir behandlade så blir det inte bättre. Jag är kanske en av dom som är minst utsatt eftersom jag håller min berömda låga profil som grundas i en långt gången konflikträdsla.

Nä fy fan hoppas att saker och ting ändras snart annars får man väl söka sig någon annanstans   


Tänkte lite på det

Spännande att Östermalmsskolan vill förbjuda häng på elevernas byxor, det roligaste är kanske att läsa folks reaktioner på olika nätsidor, att det ska vara så svårt att låta människor göra som de vill.

I love sneakers

Det har varit en oerhört lyckad vecka sneakersmässigt, det sjuttonde och artonde paret har införskaffats till väldigt förmånliga priser först ut var New Balance RC140 fat i svart nylon med gråa mockadetaljer och ett vitt N, en riktigt skön sko till det facila priset av 349 spänn på Athlete´s foot (jag tycker fortfarande att det är ofattbart roligt med en kedja som heter fotsvamp)

Efter en lunch på stan visade det sig att Stadium körde en rea på rean kampanj och som den sucker man är så är man ju tvungen att slinka in och kolla lite. Har tidigare fingrat lite på denna modellen men inte riktigt tagit steget men för 300 pengar kan man ju inte motstå frestelsen att handla ett par Adidas Universal, som vanligt blir man väldigt nöjd när man köpt ett par Adidas.
  

Nog med modebloggandet, spenderade förra helgen i Hultsfred och delvis på Rookiefestivalen. Fantastiskt trevligt eftersom det i anslutning var återförening för de två första årskurserna av min gamla utbildning, återförena och återförena de allra flesta från min klass som var där träffar man ju ändå ett par gånger om året. Givetvis är det undantaget som bekräftar regeln så årets dark horse vara min oerhört goda vän Niklas Sundling, esset i leken. Hur man än vänder och vrider på det var torsdagen en sjukt trevlig kväll men tyvärr med biverkningen att jag var sjuk på fredag morgon, ett tag ville jag utnämna det till detta milleniums värsta bakfylla men mindes snabbt att det med största sannolikhet har varit värre i denna by tex när jag vaknade upp med ena ansiktshalvan gravt uppskrapad eller utelåst pga jag supit bort mina nycklar som de flesta av er vet kan listan göras ganska lång. Besöket på själva Rookiefestivalen var över förväntan, konceptet har slipats ner till rätt mycket mindre band och grejer som händer i huset men jag ser snarare det som ett stort plus eftersom intresset för de "övriga" bra grejerna som händer tyvärr har varit rätt svalt emellanåt. Dessutom såg jag ett par riktigt vassa band.

Vad helgen har att erbjuda återstår att se, det enda jag kan lova är det blir lugnare.

Det händer ändå ibland att jag faller offer för min egna dåliga planering, denna gången handlar det om visum till Indien, eftersom jag i min enfald trodde att det skulle vara en smal sak fick man en fin liten överraskning i att det var 3-4 veckors handläggningtid för ett visum, det känns inte så 2007. Som tur är löste det sig ok genom att man sökte i Köpenhamn istället, det tar bara en vecka, problemet är att då hinner vi inte skaffa ryskt visum utan får en trevlig väntetid på 12 timmar i Moskva istället, enligt Mårten finns det bara en lösning, vodka.

RSS 2.0