Bara för att jävlas

I min tristess i onsdags blev det så att jag läste en kvällstidning, det gör jag inte så ofta eftersom det snarare slutar med att jag blir frustrerad över hur kass det är än förströelse. I allfall uttalade lite digniteter ur bloggvälden om hur man ska lägga upp sin blogg för att det ska vara intressant, storheterna var sådan som blondinbella och alex schulman. Det enda de riktigt enades om var att man måste ha en bild med i inlägget för att göra det intressant.

Nu står jag då i valet och kvalet, ska jag lyssna på dessa tungviktare eller ej? Jag håller visserligen med de intervjuade och skulle kunna hävda att jag kommit fram till samma slutsats tidigare själv utan deras hjälp men det kan ju kännas ihåligt, just nu lutar det åt att dagen inlägg får bli utan men vi får se hur det slutar.

Missade den fantastiska matchen Ljungskile-MFF i tisdags eftersom jag extrajobbade på Jägers, kanske ingen större brist men tre poäng är alltid tre poäng. Annars i fotbollssverige är det en nyhet som sticker ut nämligen att sveriges i särklass största pajas fotbollsdomaren Peter Fröjdfelt lägger pipan på hyllan, inte en dag för tidigt enligt mig. Mannen som gav inkonsekvensen ett ansikte och visade oss att individen är viktigare fotbollsmatchen genom att helt urskiljningslöst blåsa för att få uppmärksamheten riktad mot sig själv. Hoppas nu att svenska fotbollsdomare kan ta sig i kragen och hitta en sund förebild istället för pajasen så jag kan fokusera på fotbollen istället för att bara vara arg på domaren hela tiden. 

73%

Jag tycker att jag har blivit utsatt för ett påhopp, det kanske var befogat men så här var det ifall. Emellanåt låter jag munnen gå lite för mycket utan substans som vissa av er kanske har märkt, men min vän Sanna påstod i helgen att hela 73% av det jag säger är skitsnack, jag vill mena på att det är en grov överdrift medan de andra som befann sig i diskussionen menade på att det var en överdrift. Jag är upprörd och tror nog att det är ett missförstånd eller en annorlunda tolkning av verkligheten som ligger bakom.

I övrigt har jag befunnit mig i Hultsfred över helgen, som vanligt trevligt, en hel del alkoholaktiga drycker och rock & skoj, jag träffade till och med Olle Ljungström som var misstänkt lik en vän till mig.


Måndag lite senare

Nu försöker jag vara publikvänlig och skapa ett blogginlägg som finns på plats när ni max 11 tappra kommer till er arbetsplats, problemet är att jag inte vet ifall ni har 8-5 jobb och om ni nu har det så kom jag säkert alldeles för sent till jobbet för att ha inlägget på plats i tid.

Musikquiz är allt som oftast mer ett trauma än underhållning, så mycket kunskap om musik som sitter där inne men som har så oerhört svårt att få ner på papper, lördagens quiz visade än en gång med all önskvärd tydlighet att jag har stora brister i mina kunskaper angående låttitlar. Förutom traumat då så lyckades jag ganska bra, klockade in en andraplats med de två nästföljande inom 0,5 poängs marginal, tätt så det förslår. Det som oroar lite att det kan verka som om jag har uppenbara brister i kunskapen om vår musikhistoria om man kollar på vilka frågor jag missade, men det är ju det jag menade med att ibland går det roll i det och man får inte ner det på papper.  

Igår redde vi lite i härvan om tår, jag har fortfarande ont i min ringtå efter tältklumpsincidenten och när jag fick frågan om vilken tå det var beskrev jag den som den bredvid pektån, alltså finns det uppenbara brister i allafall i min vokabulär angående tår och jag misstänker någonstans att det är något som berör oss alla. Som tur är finns det hjälp hos den där internetmaskinen, wikipedia säger så här:

Människor har normalt fem tår (latin: digitum, "tå", digiti pes, "fotens extensioner") på varje fot. Den största tån befinner sig på fotens insida och den minsta på fotens utsida. Varje tå har en nagel på ovansidan.Till skillnad från handens fingrar har tårna inga särskilda namn, även om den största brukar kallas stortå och den minsta brukar kallas lilltå. Inom anatomin har man i stället givit dem nummer från ett till fem, så att stortån är den "första tån" och lilltån den femte.Fötter och tår kan drabbas av sjukdomen fotsvamp och tårna kan drabbas av nageltrång.Hos vissa djur kan nageln ha funktion och utseende av en klo eller hov. Vissa djur har sim- eller flyghudar mellan tårna.Med begreppet tå avses ibland också den del av en sko eller strumpa som täcker tårna.

Det här skrev jag i morse men inkompetent som jag är så kom det inte ut förrän nu

  


Lördag and it's raceday!

Just nu borde jag göra två saker, skriva detta blogginlägget och göra fem musikquiz frågor, inget av det är speciellt svårt, tråkigt eller nåt annat lass men varför är det så svårt då? Det har verkligen gått troll i det ungefär som det kunde gå på studietiden med studierna, jag håller för fan på att säkerhetskopiera mina kontakter på mobilen!!!! Och nu börjar jag bli sugen på att spela betapet.

Nu har jag försökt i en kvart att infoga en såndär youtube gös men det går sådär, men nu gick det verkar det som det funkar, håll till godo med en fantastisk rollprestation i den rätt mediokra, men stundtals väldigt underhållande, filmen Anchorman


Under tiden jag höll på och dona med mobilen så hittade jag den här bilden från i lördags och påminns igen vilken fin tid jag hade:


I går skulle jag inte dricka öl och gjorde det ändå, idag ska jag dricka öl kommer jag inte göra det då?

Utkast: Jag är ...

Jag är säkert sist i världen men den här är emellanåt oerhört underhållande:
http://www.photoshopdisasters.blogspot.com/

Funken är tillbaka, jag jobbar hårt för tillfället med följande:

Många fina bitar där, jag rekommenderar samtliga varmt, intressant indelning hoppas inom en snar framtid blixtsnabbt kunna skilja på Carolina och Florida funk. Gemensamt för alla är ju som bekant att det är viktigt att markera på ettan.

Som det kan bli

Trots att jag inte varit det känns det lite som om jag har varit på festival, på två dagar har jag sett en konsert som varit oerhört dålig och en som har varit jättebra. Den som var dålig var Zeigeist, låtarna i sig är inte dåliga men jag förväntar mig rätt mycket mer live. Bakgrunder med sporadiska sånginsatser och förutom det kackigt effektsökeri som inte funkade, arty så det förslår, om man tog bort de arty försöken till underhållning föll det bara platt. Vilken kontrast då till Veronica Maggio som bjöd på trevlig underhållning på Babel, bra band, Veronica sjöng fint, naturligt, avspänt, allt som Zeigeist inte var. Visst märktes det att materialet ibland var tunnt och det är det som gör det till en jättebra spelning och inte en fantastisk spelning men ändå.

Jag var i Berlin med jobbet förra veckan, trevlig stad ändå. 


Konsten att...

berätta en rolig situation ur livet i skrift är svår men jag gav det iallfall ett försök i det föregående inlägget, hoppas det gick fram.

Ibland är folk bra dumma i huvet

Igår var jag tvungen att skicka ut en offert, inte för att jag ville utan för att jag var tvungen, jag vet också att den jag skickade en förfrågan till inte var speciellt intresserad av att hyra ut produkterna till mig. I vilket fall ringde jag och förklarade mitt ärende och killen jag snackade sa att jag kunde maila det jag behövde så skulle han maila det vidare till en säljare, det är väl inga konstigheter så långt. Senare på eftermiddagen fick jag ett mail från säljaren att det önskade kostade en summa, en ganska hög summa, eftersom jag visste att det skulle bli dyrt tänkte jag inte mer på det. 5 minuter senare kom ett mail till ifrån säljaren där han gav mig sitt telefonnummer eftersom han hade glömt att skicka med det, då är jag ju tvungen att kolla ifall han kunde vara så dum att han inte har sina uppgifter med som standard. Då upptäcker jag att när killen jag pratade med vidarebefodrade mailet till säljaren hade kommenterat "sätt ett mycket högt pris" och glömt att ta bort det när jag fick mitt pris, jag tyckte det var så roligt så det liknar ingenting. Självklart var jag tvungen att maila och påpeka detta till både killen och säljaren och fick ett lika roligt och ursäktande svar i morse, min kollega Folke beskrev tonen i det som "ursäkta goa herrn".

Äntligen!!! Tre poäng, det är ju sjukt att man som MFF supporter ska bli så glad över 3 poäng men nu är det så, alla var bra eller godkända förutom Jeffrey som är kass kass kass, jag hade hellre sett Tranan på vänsterkanten. 6500 på läktarna, det har aldrig varit så lite folk på en allsvensk match sen jag vet inte när.     

Kanske det bästa jag vet

Jag gillar sneakers, därför blir jag så glad när sneakersnstuff har 2 för 1, var ju bara tvungen att sticka ner och kolla ifall jag hitade något och mycket riktigt:

De som på bilden är vinröda var i verkligheten helt svarta, snyggt. Det som skulle kunna betecknas som en skräll är att jag för en gångs skull köper ett par vita sneakers, jag har ju länge varit motståndare till det men har nu kapituelerat och tycker faktiskt att de blev riktigt bra. De svarta får nog mogna i garderoben ett tag, det känns fint att ha ett extra par att lyxa till det med vid behov.

Min fredag var ett äventyr, en afterwork som var så trevlig att den drog ut på tiden och ett oklokt men trevligt beslut att slinka in på Debaser efteråt, där var ju ingen kö. Efter mycket om och men var jag hemma vid halv fyra hugget vilket ändå är ett bra esultat när vi sågs för afterwork vid sex. Detta äventyret tog udden av det mesta på lördagen så även det planerade äventyret med förortsexkursion på lördagen. jag orkade med stoppen på Kirseberg, Rosengård, Augustenborgstorget och Almtorget med etablissemang som gamla Mässingshornet (som bytt namn till nåt skånsk-danskt), Restaurang Harem och Pub Almtorget, sen var jag tvungen att ge upp eftersom jag blivit så trött och inte alls lika full som de andra vilket gjorde att jag missade favoriter som Lindängen och Pub Vagabond och kanske framförallt utvärderingen på Nobe. Anmärkningsvärt är att Rosengård inte har ett enda etablissemang med alkoholrättigheter, vilket kan bero på att miljonprogrammet är byggt för att all service ska finnas i ett centrum. Andra sightseeing höjdpunkter på turen var världens största Friskis & Svettis och källaren där polisen för första gången använde buggning för att arrestera någon. 

RSS 2.0