Bojkotta Arvikafestivalen!!!!!!!!!!!!!!!

Spanande lite på att åka till Arvika och kolla lite band om ett par veckor, men det var ju inte fantastiskt upphetsande band, habilt men inte direkt spännande för en kille som mig.

Vad har då detta med en bojkott att göra, jo att de har bokat infected mushroom, vilket ju i sig inte är en anledning till bojkott utan det faktum att de är från Israel. Jag gör väldigt få politiska statement men min Israelbojkott är tar jag på största allvar så ofta jag kan, jag säger inte att jag är hundraprocentig men undvieker iallafall avocado och apelsiner från Israel. Har verkligen inte alla argument eller den bästa av insikter i den infekterade situationen där vid medelhavskusten men min känsla är att det råder en oerhört skev maktbalans i landet som sidan med övertaget inte är sena att utnyttja.

Om jag hade fått bestämma skulle jag vilja ha en total bojkott av Israel, liknande den som var mot Sydafrika, hela världen (eller iallafall de flesta) borde visa att det inte är ok, de har haft över 50 år på sig att sluta bråka men det verkar inte funka så bra. Världssamfundet kan ju inte lägga sig i ett lands inre angelägenheter har jag fått lära mig, eller hur var det i Irak där verkade det passa, men det borde iallafall visa att det inte är ok. 

Misstänker att just infected mushroom har väldigt lite med konflikten i sig att göra om de nu överhuvudtaget är verksamma i sitt hemland men tyvärr i min bok går bokningar av dom bort. Det borde också en eurovisionsschlagerfestival med Israel, ett em kval i fotboll och allt annat som inbjuder Israel till någon som helst närvaro i världssamvaron att göra.

Så det så. 

Det är ju synd att klaga men...

Ibland är mitt extraknäck oerhört tråkigt, som igår då allt strulade, omstarter, mailproblem, dåliga bilder då är det inte speciellt roligt. Men som bekant är det ju synd att klaga det ger mig ju ändå en liten slant som passar bra för det mesta.

Efter tio år tillsammans kommer jag och clion att gå skilda vägarimage21 
Vi har ändå upplevt fantastiskt många saker tillsammans, allra oftast roliga men emellanåt tråkiga också. Smeknamnen har haglat ett urval är "Clittan", "the Skamobile", "Chips & dip bilen", inget av dom känner jag mig riktigt bekväm med så Clion räcker gott för mig. Snö, regn, solsken, halka oavsett vad har clion alltid sett till att jag kommit fram säkert men nu är det iallafall slut, mina behov av bil är minimala så det känns inte riktigt försvarbart att spendera så mycket jag gör på reparationer. Det har varit en underbar tid tillsammans, hoppas att du får ett fortsatt trevligt liv.


Straffet

Det känns som ett straff när man åker på förkylningen efter ett par alldeles för ansträngande veckor. Att runda av 10 dagars onödigt hårt arbete med en tripp till Hultsfred med sena, kalla nätter och ett orimligt stort alkoholintag kanske inte är det bästa men så kommer ju också straffet. Är väl i och för sig på bättringsvägen efter ett par dagar med oavbrutet snytande och feberyrsel men vi får väl se, man ska ju som bekant inte ropa hej förrän man är över bäcken.

Har inte lyssnat så mycket på Amy Winehouse skiva innan Hultsfred men efter fyllespelningen blev jag lite nyfiken så hon har gått rätt många varv i ipoden, den där låten som har lånat allt från Ain't no mountain high är nog min favorit än så länge. Generellt väldigt sval och smakfull skiva och det är jag ju rätt svag för, sen är jag imponerad över att hon kan sjunga så bra aspackad tänk så bra det kan bli om hon är på humör en kväll.

Börjar se fram emot min semester, det kan bli fint 

Helgens aktiviteter

Som grädde på moset efter en tids slit begav jag mig till Hultsfred och dess rockfestival i torsdags, egentligen helt utan förhoppningar och slutkörd befann jag mig helt plötsligt med en öl i handen i solskenet, inte helt fel faktiskt.

Tycker nog att festivalen har blivit lite väl utskälld i media, så jävla dåligt var det inte, klart att det var ett mellanår framförallt publikt, men det klarar sig nog. Har faktiskt inte sett sjukt mycket som var riktigt bra men det gör inget, förväntningarna är rätt låga nuförtiden. Väldigt roligt att se Säkert!, jag gillar ju det kanske inte 100% ännu men ett par gig till så blir det riktigt bra, Bonde do role var helt klart den största behållningen i mina ögon bra drag i teaterladan som tidigare på dagen hade tagit emot BLS som inte var alls lika dåliga som jag kom ihåg, men den testosteronstinna rocken tilltalar ju inte mig som bekant. Roligt på ett sätt och tråkigt på ett helt annat var att Timbuktu var behållningen på Hawaii, resten av mastodonterna tyckte jag var rätt släta men hela sveriges hiphopdvärg och hans orkester övertygade som vanligt, de svänger helt enkelt sjukt bra, roligt också med Mapei som sidekick, vet inte ifall det är permanent men det var göt iallafall, hon gjorde dessutom tidigare på dagen en riktigt trevlig spelning på Stora dansbanan.

På tal om testosteronstinn rock var en av överraskningarna Wolfmother som verkligen övertygande trots att konceptet rätt lätt hade kunnat bli hur tråkigt som helst. På tal om hur tråkigt som helst var det trist att se Amy Whinehouse i det packade skicket, jag förstod inte alls vad hon sa i mellansnacket men tydligen sa hon nåt om att det varkade vara en bra festival eftersom inte alla hade lustiga hattar som i osmaklighetens högborg Tyskland och det har hon ju väldigt rätt i. Till hennes försvar måste ändå sägas att fyllan inte gick ut speciellt mycket över hennes sånginsatser annars hade det varit en katastrof, sen var hon ju jättesnygg också.

Förutom musikunderhållningen är det ju trevligt att träffa en massa folk och ta ett par glas, torsdagen blev det många glas och mycket folk men jag klarade mig ändå med äran i behåll tycker jag.

Sammanfattningsvis var det bra, det hade verkligen inte skadat med en lite bättre uppladdning för min del eftersom jag redan på fredag kväll började känna mig helt slut, men som vanligt kan man ju inte få allt men det hade ju varit roligt att få mer.

Jag tror nog att helgens höjdpunktvar när Mattias berättade historien om när hans mamma outade honom, världsklass helt enkelt.

Vi börjar såhär då

Som de uppmärksamma läsarna de flesta av er är så märker ni att jag har slarvat lite med bloggandet, det är på intet sätt av illvilja men det har varit lite mycket nu.

Det som främst har varit i vägen är Quiksilver Bowlriders som jag jobbade med förra veckan. Det är inte mycket att säga om det det var helt enkelt en fantastisk tävling med riktigt bra åkning och en på gränsen till obehaglig tur med vädret, fransmännen vi jobbar med måste börja undra lite över Sverige förra året var det snålblåst och regn och i år strålande sol och inte ett moln på himlen. Som vanligt när man jobbar med såna här saker jobbar man kanske lite för mycket, klockade in på stabila 90 timmar på 7 dagar kanske inte helt ok enligt lagstiftningen man vad fan ska man göra när man vill att det ska bli bra och gränsar till att va kontrollfreak. Hur man än vänder och vrider på det var det värt varenda sekund när man kollade in finalen på söndagen och såg fantastisk åkning, fantastiskt mycket folk och en trevlig stämning då kändes det lite i hjärttrakten.

Jag har även tvingats att exponera mig för en av mina största fasor nämligen att prata med media, jag försökte i det längsta undvika det men fick helt enkelt ta tjuren vid hornen. Det gick väl ok för det mesta, den största bonusen är väl att mina föräldrar såg mig på sydnytt och verkar ha förstått att jag har ett riktigt jobb.

Minnesvärt var också champagnetokerierna på söndagens efterfest, jag som vanligtvis inte rör mig i kretsar som partajar med champagne tyckte att det var trevligt men skulle inte vilja uppleva den baksmällan en gång till.  


Det är mycket nu..

Det är så mycket man ska hinna med, frågan är ifall jag gör det, hoppas det man vill ju inte missa nåt.

Hade en fantastisk afterwork igår, efter en rätt lång och emellanåt obekväm arbetsdag satt det fint med ett par öl på en uteservering och lite matlagning och grogg efteråt, i like! Tack till de som gjorde det möjligt, ni vet vilka ni är.

Det börjar dyka upp orosmoln i kanterna undrar ifall vi klarar oss undan

Ja, de visar ju Danmark-Sverige i Folkets park, ett självklart val, det var ju bara den detaljen med vädret.

Lite oroad över att jag inte hunnit köpa växt och borg till min nya guldfisk men det kan vi kanske lösa imorgon

RSS 2.0