Mi vän Pilen del 2

140667-7Efter en ytterst förvirrad måndag på jobbet kom jag hem och skulle ha lite omvårdnad om min vän Pilen, stödet har gett upp efter 6 år så det är helt enkelt dags att byta ut det. Jag visste att det inte skulle bli en helt lätt sak eftersom jag i tidigare försök dragit skruven rund men med gott mod gav jag mig på muttern med en bågfil, det kan ju inte ta sjukt lång tid, trodde jag. 2 timmar senare ringer jag Mårten för att fråga ifall han kan ordna en vinkelslip men istället erbjuder han sin hjälp för att ro det i hamn. Det gör vi också efter ännu mer bågfil, metallborr, hammare, bändande, svärande och allt annat jävligt du kan tänka dig. Nu har jag ett nytt stöd, Pilen är återigen som ny och jag har återigen lärt mig läxan att man inte ska försöka sig på något utan rätta och rejäla verktyg.  

Mmm

Jag har ägnat stora delar av lördag och söndag åt att fundera över varför jag gör som jag gjorde i fredags, dricker alldeles för mycket och får grava minnesluckor. Jag vill inte göra så och har lyckats undvika det rätt bra det senaste året, hoppas jag kan fortsätta göra det.

Debaclet har präglat resten av helgens aktiviteter vilket har gjort att jag spenderat den mest i soffan förutom i går kväll då mackan dök upp för en trevlig kväll.

Inställt!!!

Hela min världsbild rämnar, Jägersro ställer in sitt lunchlopp och min planering för hela dagen förstörs. Tanken var ju att åka ut och ta de där bilderna och sen kanske, ytterst kanske åka tillbaka till mitt riktiga jobb och göra mig förtjänt av lön. Lite snö kan ju inte spela så jävla stor roll, vad ska jag göra nu?!! För många valmöjligheter lösningen blir tyvärr att göra ingenting alls, vilket i och för sig kan yttra sig på två olika sätt, stanna kvar på jobbet eller köpa två semlor och ta det lugnt hemma.

Sportlov

Lite segt emellanåt så jag hittade det här för att pigga upp ett par minuter, visst är jag en sucker för olika tester.

Nåt vitt

Ok då, lite rätt hade skvallertidningen men en dag i förväg så det räknas knappt. Jag förstår inte poängen med det här med snö, här bosätter man sig i Malmö för att slippa sånt här och vad får man 20-30 cm snö!!!

Intense match i CL i går kväll, Inter-Valencia, fotbollsunderhållningen var jättefin det enda som plockade ner det lite var kommentatorernas inkompetens och partiskhet. Om det var så här intense i första mötet kan andra mötet bli en riktig rysare.

Tack Aftonbladet!

Varning för
nytt snökaos

Flera decimeter snö i södra Sverige i dag – och hård vind SMHI: Det är risk för stora problem i trafiken.

Den här rubriken såg jag igår och läste mig till att det under natten till onsdagen skulle börja snöa oerhört!! Det gjorde det inte, det snöar knappt nu. Det är underbart att Aftonbladet har anpassat hela sitt innehåll till skvallerpressformen med braskande rubriker angående ingenting.

Grunden till allt

Grunden till alltIgår hade jag förmånen att få avnjuta Youngblood brass band live igen. Det var jättebra, igen. Vet inte riktigt vad man ska säga, ibland känns de som ett gäng musikhögskolestudenter (vilket jag gissar att de flesta har varit) och ibland som en go gäng som bara kör lite. Oavsett hur det känns svänger det oerhört hela tiden.

Tyvärr finns det negativa aspekter av det hela också, Mackan hade som vanligt slarvat med någon som vänder vax så som den snälla killen jag är ställer man givetvis upp. Alltså ställer jag mig i dj-båset lite innan 21 och tror att det blir en lugn kväll eftersom bandet ska börja 21.30 vilket jag vet säkert kommer landa på runt 22 istället. Av någon outgrundlig anledning drar de ut på det fantastiskt länge så de går inte på förrän runt 23 vilket gör att jag börjar få lite panik med mina 10 skivor, med tanke på att lokalen var full från iallafall 22.30 kändes det otroligt onödigt. Jag vet inte, jag kanske är en gnällspik, men så jävla svårt är det inte att hålla en annonserad speltid, eller i varje fall försöka. 

Sport och musik, kan det bli bättre

Kollade statistiken på besökare här på bloggen, av någon konstig anledning är det toppar under vardagar och nästan inga besökare på helgen, det verkar som jag inte är den enda som slösurfar en del på jobbet.

Spenderade lördagkvällen på Inkonst och klubben the Rumble som hade förmånen att bland annat bjuda på A-trak och Craze, det ångrar jag inte en sekund.

Tidigare på dagen gick jag och såg en träningsmatch med MFF mot Köge, trots att motståndet var betydligt mycket bättre än Stadslaget var det mesta bättre, denna matchen kanske kändes mer på allvar. Det som oroade lite var hur lätt det var att få Toivonen ur balans, Köges mittfältare gick rätt hårt åt honom så det var verkligen bara glimtvis man fick se vad han kan göra om ett lag från danska andradivisionen kan störa honom så blir det ingen svår match för till exempel IFK Göteborgs tråkmittfält att radera honom helt.

Annars var det riktigt intense matcher i spanska ligan, Valencia gav Barcelona vad de förtjänade "världens bästa" slog visserligen in en frispark men då var det försent. Kan inte hjälpa att jag njuter när Barcelona förlorar, mer osympatiskt och övervärderat lag får man leta efter. Detta följdes av Sevilla mot Atletico också en trevlig match där rätt lag vann, Sevilla ser faktiskt riktigt starka ut med Kanoute och Dani Alves i form om bara Alves hade kunnat sluta filma. 

Förutom allt detta roliga hann jag med 15 avsnitt Heroes, det kan bli intense att följa de tre sista avsnitten.

En onsdag

Jag lider kanske inte så mycket, men det är iallafall inte ball att vara singel på alla hjärtans dag.

Jag tror jag har beskrivit situationen innan men måste återigen beklaga mig över att jag är en del av festgruppen för årets avdelningsfest, jag är inte road alls, snarare tvärtom. 

Läste i tidningen om en gammal klasskamrat från låg- och mellanstadietiden, företaget han var med och grundade har blivit årets företag i Skåne (http://sydsvenskan.se/ekonomi/article217567.ece). Jag var alltid lite förundrad över hans, och andras givetvis, stora intresse för datorer och förstod nog inte riktigt vart det skulle leda. Men som ni ser gick det rätt bra till slut och jag ställer mig frågan varför inte jag har haft ett intresse som man kan profitera på och kombinera nytta med nöje. 


Vilken överraskning

I söndags bestämde jag och min vän Erik oss för att försöka göra någonting av en slö söndag. Tanken var att hitta något gott att äta på stan och sen bege oss ner och hitta en solig plats i lä i västra hamnen och förhoppningsvis avnjuta en god kopp kaffe. Det funkade ok i början, en fin varm ciabatta nere vid Hansa ingick i planen men när vi kommer ut så har den trevliga solen förvunnit och det har blivit skitkallt i vinden men det avskräcker inte oss utan vi fortsätter ner mot målet Västra hamnen. Av olika anledningar stannar vi framför slottet Malmöhus och beslutar oss för att gå in och kolla på deras utställning om kaffe, vilken grej! Jag har inte gått på museum på jag vet inte hur länge men det var en perfekt aktivitet en söndag och av bara farten gick vi en sväng på akvariet också det var också fantastiskt.  Så här i retrospekt känns det som det rätta valet, det var inte direkt varmt när vi cyklade hem heller så sejouren i västra hamnen hade nog blivit ytterst kortvarig och besvikelsen stor.

Så kan man också spendera en helg

Jag gillar inte alls att det blev så men i lördags kväll såg jag och ett gäng på melodifestivalen (jag fick böja mig för majoriteten trots att det var i mitt eget hem) med blandad behållning. Själv tyckte jag att det mesta lät skit utom den där discodängan vars upplägg inte har kännts fräscht sen innan Palme dog men sen är jag väl inte den tilltänkta målgruppen heller. Det som var absolut roligast var Slöves förhandstips på vad som skulle gå vidare som vanligt prickade han in 4 av 4, den mannens kännedom om schlager och dess relation till svenska folket liknar fan ingenting. Som tur är varar ju inte spektaklet så länge utan det gavs plats för andra roligheter under kvällen, det roligaste var nog diskussionen om hur man festar eftersom vi egentligen bara super tillsammans innan de flesta går ut. Jag ville mena på att det måste finnas en aktivitet som singstar eller organiserad dans eller nåt för att det skulle kallas att festa vilket på outgrundliga vägar ledde till att en armbrytningstävling ägde rum, mycket speciellt. Jag avrundade kvällen med att som vanligt inte följa med ut på lokal vilket är rätt skönt eftersom jag var rätt mör på söndagen ändå.

Jag har också hunnit med att gå på MFF:s första träningsmatch för året. Riktigt roligt att se nyförvärven och att vara så nära planen och kanske framförallt pigga ben på spelarna, bara denna träningsmatchen var roligare än alla de andra förra året. Ett litet minus var att det var så förbannat kallt, den varma chokladen med rom skulle jag nog tagit med mig till plats istället för att avnjuta den hemma.   


Bara roligheter

De senaste dagarna har jag hunnit med mest roliga aktiviteter, det jag kanske är mest stolt över är vår andraplats på pickwicks pubquiz, vi har aldrig ens varit nära att komma på topp tre innan och nu tog Påse en finfin andraplats.

Releasefest på Bodoni då, det var trevligt med en massa folk man kände och som på märkliga sätt kände varandra. Jag har bara så svårt att bedöma hur pass bra kvällens huvudattraktion Achordion egentligen är, jag tycker att de är bra, inget snack, men hur pass bra är frågan. Misstänker att jag inte är helt objektiv eftersom ändå lyssnat en del på låtarna innan, jaja vi får se det är ju inte upp till mig ifall det funkar eller ej.

Bankrådgivning igår, känns ungefär lika ball som pensionsrådgivning. Märk väl, jag är inte redo att snacka pension.


Extravaganza

Nu har jag slutat sura och slutat vara så trött efter superbowlnatten som ju var en trevlig upplevelse med gott om friterat och som tur var Benjamin som kunde förklara reglerna för oss oförstående europeer. En lustig detalj var att kommentatorerna trodde att det var i miljard människor som följde spektaklet medan svenska medier rapporterade 300 miljoner vilket jag håller för mer sannolikt, men det är klart det kan ju mycket väl vara en sjättedel av jordens kroppsmassa som kollade. Min tilltro till Bears gjorde att jag drog in ett par tjugor trots att de förlorade matchen, det är ju aldrig fel.

Är fortfarande lite sliten efter helgens alkoholextravaganza men det känns ändå som om det var värt det. Fredagens födelsedagsfirande var jättetrevligt vilket bäddade för en lugn och trevlig middag på lördagen men det slutade ju med ett starkspritsrace utan dess like så tji fickk jag. 

Det är lite märkligt att det ska kännas som om man blir straffad för att ha roligt när man allt som oftast vaknar lätt illamående, väldigt törstig och med en lätt huvudvärk men det är väl så det ska vara. 


Less

Nu blir jag så jävla trött på min egna inkompetens, här har jag skrivit ett fint inlägg om hur min helg har varit (man ska tydligen straffas med bakfylla för att man har roligt är sammanfattningen) och vår frityrfrossa under superbowlnatten, sen toppat av med lite fina länktips och så försvinner alltihopa på ett ögonblick igen och jag hittar inte det.

Ni får ett nytt fint inlägg när jag slutat sura

Långhelgsplaner

Firade Karls födelsedag igår, det var fantastiskt trevligt, åt fin thai i trevligt sällskap och för att runda av den nära obehagliga mättnadskänslan med ett par tunga mörka öl, det borde man göra oftare.Rundade av hemma men en white russian precis som jag gjort alla andra kvällar denna veckan, man blir ju så fint mjuk i kroppen. Ikväll fortsätter firandet med en antagligen lite mer alkoholstinn tillställning, det är också nice tänkte bli rejält dursk på lördagen för första gången på rätt länge.

Lyssnar på Gram Parsons GP/Grievious Angel som jag omedvetet har snott från Håke, hittade den i min övrigtpåse med demos, promos och annan musik som inte kommer fram så ofta, du får tillbaka den när möjlighet ges Håke. Iallafall är det en trevlig liten countryplatta som alla borde lyssna på. När jag letade igenom den förut nämnda övrigtpåsen hittade jag en annan gammal favorit, det gamla svenska acidjazz bandet Newtones singel "Wish i sang like Marvin Gaye", fin på ett helt annat sätt och snodd på ännu ett annat sätt men det finns ju bara en person som kan avslöja den stölden så jag tror jag går säker.

Sakta laddar man ju lite för Superbowl på söndag, gatans rykte säger ju att det vankas en hel del friterat och blaskig amerikansk öl framemot tolvsnåret då spektaklet sätter igång. En dietist skulle säkert mörda mig för att överhuvudtaget tänka tanken på en sån ide men det bryr jag mig ju bevisligen inte så mycket om. 

RSS 2.0