Har ni sett herr Kantarell? Det har jag...



Och inte bara Herr Kantarell utan även Herr Trattkantarell, Herr Taggsvamp och unge Herr Karl-Johan plus en massa andra jag inte kände igen eller lade på minnet eftersom ätligheten var omdiskuterad. Jag kan ha varit lite skeptiskt första timmen innan vi kom in i ett stim med trattkantareller som räddade dagen, enligt mina erfarna vänner som varit ute på samma ställe året innan var det inte i närheten av förra årets skörd men jag var nöjd ändå. Det var ett rätt så utrustat gäng som gav sig ut i skogen alla med snygga gummistövlar men också med kaffe, bullar, starköl samt prestigetillbehöret svampkniv.

Vad det blev av skörden då? Fantastiska svamptoast, en helt underbar Boeuf Bourguignon med stora mängder svamp, känner mig oerhört nöjd över min inblandning i boeufen då jag under den fyra timmar långa koktiden bara hade en sak att tillägga, mer vin! God mat, god dryck, gott sällskap svårt att misslyckas med en sån helg, jag kommer se tillbaka på den som en fin tid.

Det var oerhört länge sen jag körde bil i så stora mängder som i helgen, jag vet att det inte var det miljövänliga valet men restiden hade blivit oerhört mycket längre och svåradministrerad om jag hade åkt tåg eftersom jag var den enda som anslöt från de södra breddgraderna. Rätt göt att köra bil ändå men trots allt trist efter ett par timmar, tur att jag hade god hjälp av P3 dokumentär och fördjupade mina kunskaper i Skomakarligan, JAS-härvan, Harald Edelstam och Norrmalmstorgsdramat, intense.

Den i stort sett enda smolken i glädjebägaren för helgen var att jag missade Tranan och Anders inflyttningsfest, riktigt tråkigt men svampen har varit planerad ända sen i somras då jag missade Tjörn. Det verkar som om det var en bra tillställning iallafall och det grundar jag mest på mina vänners andedräkt som hade en viss anstrykning av något när vi möttes upp för match. På tal om match var MFF inte så bra, hammarby betydligt mycket sämre men sämst av alla var var domaren, som Skånskan fotbollsbloggare skrev:

"Domaren Sven-Martin Åkesson från Kode var inte lyckad. I klartext var han kass. Före matchen diskuterade Aftonbladet-Mattias och jag lite om vilka som är allsvenskans sämsta domare. Åkesson är en av de två sämsta var vi väl relativt överens om.
Efter den första halvleken var det ganska självklart vilken domare som är sämst. Grattis Sven-Martin."



En dag det skulle kunnat gå troll i

Jag hade mina aningar, men ville inte döma ut den på förhand, teambuildingsdagen för stadsmiljöavdelningen. Tyvärr blev det ungefär så illa som man kunde förvänta sig, inte alls göt. Det är klart att det kanske är givande för någon, men inte mig och då lider väl hela teamet. Det jag upplever oftast på sådana här tillställningar är främst frustration och jag ägnar framförallt min tid åt att försöka fundera fram en tillräckligt bra ursäkt att lämna tillställningen.

Dagens andra programpunkt, fast den här gången av lite mer privat karaktär, var visningen av den fantastiska bortamatchen Gefle-MFF på plats i Markus nya fina lägenhet i de fina kvarteren i Västra hamnen. Vi anlände 20 minuter innan matchstart efter en ojämn kamp med motvinden och samtidigt med oss anlände även trollen. För det vi möts av är problem med PPVn och det geografiska läget gör att man befinner sig långt från närmsta sportbar. Efter en process som visar att goda råd inte alls behöver vara dyra fungerar det till slut 1 minut innan matchen börjar, annars hade det kunnat bli upprörda scener som liknade de på stockholm stadion för någon vecka sen.

Matchen i sig är inte så mycket att orda om och för en gångs skull inte för att resultatet gick emot en men Gefle var så fruktansvärt dåliga att det liknade verkligen ingenting. Eddie the eagle gjorde numera sina traditionella 2 mål sen var matchen ännu mer punkterad än innan och när den lille kvicke gjorde trean var det verkligen över. 

Det här är så bra så du fattar inte...



Han är väldigt duktig, jag är riktigt ledsen att jag missade det i våras.

Gårdagskvällen ägnades åt ett fantastiskt projekt nämligen att riva inför Eriks stundande renovering. Fantastiskt roligt att riva, lite aggresionsutlopp, snabbt resultat, det mesta göt. Dessutom roligt att det omedelbara resultatet kändes bra, det kan bli riktigt trevligt när det är klart, högt till tak i Eriks hem det var det både bokstavligt och bildligt talat igår.


Enkelt igen

= schyssta, bra och välfriserade
= oschyssta, dåliga och fula frisyrer

Det var väldigt länge sen det var så roligt att gå på match som igår, typ sen Palme dog. Det är inte mycket mer att säga än Malmö var det bättre laget (vilket de i och för sig alltid är) och lyckades hålla i det. Gnällspikarna från borås verkade inte ens orka whina så som de är så bra på. En sak får man ju i och för sig inte glömma, detta skulle kunna vara det första laget som kommer till Malmö stadion och försöker spela fotboll, däri ligger en stor skillnad mot alla andra matcher.

Hockeyns elitserie drog igång igår, wow, ungefär lika intressant som lundakalaset.

Dagens spotifytips är ett riktigt litet guldkorn som jag faktiskt inte har full koll på hur jag kom över, iallfall är det en en fin skiva som har gett mig mycket nöje.
 Lyssna här.

Sammanfattning

En rättelse, Sleven hade givetvis rätt, två lag med mindre insläppta mål.

Har gjort mitt allra bästa för att ta det oerhört lugnt i helgen, fredags häng med Terje och efterföljande överraskningsfest för Sofia, jag kommer se tillbaka på bägge som en fin tid. I lördags ännu längre häng på Syréngatan med det mogna beslutet att inte följa med till partybåten Prins Albert, det hade nog inte passat mig alls.

Det får mig osökt in på temat fest eftersom jag blivit exponerad för två olika sorters fest denna helgen både frivilligt och ofrivilligt. Överraskningsfest är enligt mig i grund och botten ett ofog, jag tror jag hade haft svårt att verka både överraskad och glad, funderade ett tag på att smsa Sofia och berätta att det var fest på gång. Tänk på att hon också har försökt styra upp en egen fest som ju faller helt platt nu, jag vet inte, det är nog inte min favoritfest men slår den andra jag blev exponerad för med hästlängder. För när jag kom hem vid halv tolv snåret i lördagen var det nämligen högljudd fest med dålig musik, kanske den sämsta festen av dom alla, dessutom verkade de varken bry sig eller överhuvudtaget märka att det lät som om det lika gärna kunde vara fest i min lägenhet. Det låter gubbigt kanske vilket det ju hade varit om jag hade agerat, nu gjorde jag inte det utan ser det som om jag har ett par till godo. Det är ju mycket roligare om det hade varit musik man gillade och att de som rökte på balkongen kanske hade en intressant diskussion istället för att diskutera de fulaste fulgroggarna de någonsin hade gjort i en halvtimme.

Ja, en rätt odramatisk helg

Så här slutade division 4A


S V O F Målskillnad Poäng  
 
1 Idlapojkarna 18 13 3 2 47 - 20 42  
2 Grodan Bollklubb 18 10 3 5 39 - 32 33  
3 Rocksteady Crew På Besök 18 9 5 4 42 - 24 32  
4 Fotbollsdårarna 18 7 6 5 31 - 33 27  
5 Proletären SK 18 7 4 7 30 - 30 25  
6 Fotbollsgänget BK 18 6 4 8 35 - 35 22  
7 Mad Steel 2.0 18 6 2 10 32 - 32 20  
8 FC Snettinåtbakåt 18 5 5 8 22 - 27 20  
9 Immanuel BK 18 4 3 11 24 - 44 15  
10 Racing Casablanca 18 4 3 11 19 - 44 15

Säsongen avslutades med en betryggande 6-1 vinst över jumbon Racing Casablanca, 3-0 efter 5 minuter 6-0 efter 10 minuter, kross helt enkelt efter Anders glimrande start med två säkra mål. Immanuelskyrkans lag hamnade efter oss i tabellen vilket är oerhört viktigt. Helt fruktansvärt att möta dom, först har alla helt kristna namn som de ropar på varandra på plan Gabriel, Ezekiel och Petrus, oerhört provocerande, sen spelar de schysst vilket är minst lika provocerande och det värsta av allt, de är goda förlorare, fullständigt vidrigt.

Märk väl också att vi faktiskt har släppt in näst minst mål av alla, jag tror mig ha en liten del i det. 

De senaste matcherna har vi vi ett flertal tillfällen blivit beskyllda för att spela fult, det ligger ingen sanning i det, det är en stor skillnad i att spela fult eller tufft.

Helg asså och det ska bli väder att vara ute i, det kan man väl ta.

Dagens spotifytips är:  finns här, gör det bara.

Utkast: Håller fortfarande ...

Håller fortfarande på att vänja mig vid att försöka blogga en gång om dagen och då ligger morgonen bra till.

Ikväll smäller det! FC Snettinåtbakåt spelar sin sista match för säsongen, ska det bli den sjunde raka utan insläppt mål? Spännande helt enkelt, hade kunnat vara ännu mer spännande om vi hade vunnit någon av de sju första matcherna men vi är ett höstlag helt enkelt. Frågan är var vi har gjort av vår nummer 10, det var länge sen man såg den, i de pigga färgerna brun och gul.



Varför flyttas Raphael Saadiq, den enda konserten jag verkligen vill se i höst till ett datum då jag är i Barcelona, skit också.

Nu blev jag orolig, det här inlägget hade försvunnit, kanske inte jätteorolig eftersom det kanske inte är det mest spännande inlägget jag gjort men det hade ändå varit trist

Stor underhållning

Jag gör det enkelt:
= schysst, bra och välfriserad

= oschysst, dålig och har ful frisyr

Att överhuvudtaget tvivla på att ens lag ska slå bottenlaget djurgården är ett problem i sig men nu råkar det vara så denna säsongen. Ett oförtjänt och ett synnerligen välförtjänt mål från Eddie och allt blir göt, det spelar inte så stor roll att det på det stora hela var en skitmatch, att det blev tre spelare avstängda till nästa match, att djurgården bjöd på cirkus, tre poäng är ändå tre poäng. Rätt trist situation det där med saker från läktaren vilket ju händer både här och där så det är ju inte så mycket med det, men att skylla det på en hyssjning från den schyssta Rick Kruys är riktigt kass oavsett en så mild gest borde även ett läktarpack klara av med tanke på vad som kommer ur munnen på de själva (jag vet ju själv vad jag kan slänga ur mig under match). Att kasta in saker är trist men sånt händer (kanske inte på tjongavallen men det är ju för att där inte är någon där) men att promenera in på planen är inte ok, de killarna såg verkligen både smarta och pålitliga ut.

Jag missade tyvärr den viktigaste matchen igår serietvåan Rocksteady crew/På besök mötte höstlaget FC Snettinåtbakåt som börjat klättra i tabellen. Jag var tvungen at ställa in på grund av efterhängset ryggont men iallafall cashade vi in ännu en 0-0 match, sju raka utan något insläppt nu tror jag. 

Roligt

Nu när jag kollar statistiken är det någon tapper stackare som har kollat varje dag, det kanske inte är samma men tackar ändå för engagemanget

Inte alls

Jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag inte har bloggat, det har helt enkelt inte passat sig. Jag ska försöka göra något åt det nu istället.

Ledsamt att börja after worken i fredags med att bli fullständigt knäckt av vilken vecka min vän Erik har haft, det var minst fyra och kanske fem grejer som hade hänt i veckan som var helt sjukt bra för honom. Grattis då, jag är avundsjuk men absolut inte missunsam. Det är bland annat hans förtjänst att jag försöker börja skriva igen, när han beskrev min blogg som sista utposten då inspirirationen helt har dött i slösurfandet så finns det illafall någon som ibland kollar in så det är bara att köra då.

Dagens spotifytips är så mycket som Jamie T: Kings & Queens  har inte lyssnat in mig så mycket men det verkar göt, prova själv här.


RSS 2.0