Måndagsmatch

Jag har ju tidigare beklagat mig över våra franska samarbetspatners ovilja att förstå att vi faktiskt kan göra ett riktigt bra jobb med skateboardtävlingen. Igår fick de igen för riktigt gammal och mogen ost, deras representant var här och skulle kolla av lite hur det går och i stort sett varje invändning eller frågetecken han hade bemöttes av"vi har redan diskuterat det här, vi gör så här". Tji fick han för att försöka komma hit och styra upp oss.

Vilken kväll det var i måndags, trots en efterhängsen bakfylla som inte gav med sig förrän måndag eftermiddag begav jag mig till Halmstad för att se HBK-MFF, det var värt det. Trots att HBK rättså omgående grisar in ett mål tappar vi inte humöret utan maler bara på och ser snarare ut som hemmalag än bortalag. När jag i pausen smsar med Naveen förutspår jag att killarna taggar upp i paus och gör två snabba sen är det klart. Det blev ju nästan så, när det blir 1-2 i sjuttionånting är matchen välförtjänt i  MFFs händer och eftersom Halmstad bara har haft ett anfall så känns det rätt bra. Sen blir det ju rätt trist i den 87:e när Halmstad gör ett nästan likadant mål som sitt första, Sankan tveksam, Berras markering tveksam. Sen blir det ju bara gör i 91:a när Labinot gör precis det han ska. Synd bara att jag inte har kunnat se något av målen MFF gjorde, man ser ju inte ett skit ifrån motsatt kortsida och killarna med storbildsskärmen verkar har glömt reprismaskinen hemma. Sammanfattnignsvis kan man nog säga att det finns potential för att bli ett bra år.
Ett stort plus till HBKs tifo som bestod av två svarta och en blå sopsäck, verkligen imponerande.

Livets svåra frågor

Om du måste välja på att alltid vara full (som efter tre öl ungefär) eller aldrig vara full, vad skulle du valt då?
 eller image61 ?

En svårare fråga är; vem skulle du helst vara Kenny Jönsson eller Jörgen Jönsson, om du inte väljer måste du vara båda?
 eller  ?


Ja jag vet att frekvensen är låg

Jag ska försöka bättra mig.

Hittade en av mina favoriter som jag dessutom felciterar allt som oftast:
image56
Detta leder ju till fantastiska frågor, menar han allvar? Han kan väl inte mena allvar? Om han inte menar allvar förstår han verkligen hur roligt det är? Varför ser han ut som han gör?

Nog om detta och över till ett av livets glädjeämnen iallafall för mig, MFF. Äntligen blev det tre poäng, visserligen mot Gefle men ändå de är ju bra på att försvara sig. Kanske ingen strålande fotbollsunderhållning stundtals men hellre säkert än underhållande, vill man ha underhållning får man gå på cirkus. Det bär ju emot att säga det men det var för väl att Niklas Skoog var petad, han håller helt enkelt inte måttet.

image57
Den här var bra, den tycker jag att alla ska lyssna på, den växer på en som en böld.

Champion league

Det var ju inte så ball denna veckan, grisunited med sina 11 osympatiska spelare slog Roma som denna dag inte innehöll den mest osympatiske av de alla Totti. Arsenal-Liverpool var tråkfotboll utan dess like det enda spännande var att domaren höll en intressant nivå, jag är lika med på att Hleb borde ha haft straff som alla andra och är helt övertygad att han skulle fått det om han inte hade överdrivit, ball också att klumpfoten Bendtner stog i vägen så att Arsenal förlorade, det är klart att de var lite nära men är man inte bättre så.

Malmö har ju haft premiär och överraskade positivt för en gångs skull, de spelade ju faktiskt riktigt bra, roligt att gå på stadion också, skrika otidigheter mot ifk spelare och idioten Fröjdfelt piggar ju alltid upp. Hade MFF förvaltat sina chanser så hade de vunnit men nu gjoirde de tyvärr inte det, men det kommer. Det finns tyvärr smolk i glädjebägaren, jag har kanske gått regelbundet på stadion i 5-6 år, men aldrig någonsin har det varit så stor andel drägg som nu. Med drägg menar jag de som mest kollar på motståndarklacken och inte på matchen och väljer att ställa sig längst bort från MFF-klacken men närmst motståndarklacken, de har ju varit där innan men aldrig som nu. Jag som kollade på matchen såg inte riktigt vad som hände men det var rätt stökigt och det slutade i en rusning inåt läktaren och pepperspray ner mot dräggen från hyllan ovanför från polisen, det kan de gott ha men när det är så mycket folk på plats som i måndags går det tyvärr ut över rätt många som är där för matchens skull. Jobbigt för till exempel Jimmy som dagen till ära hade ett eget "Anders Andersson tifo" eftersom han gick på kryckor, då är man inte kaxig när det rusar en 100 personer mot en. Nä, hoppas att det var en engångsföreteelse.   

RSS 2.0