Sno och snatta är min melodi

Av olika anledningar blev jag tvungen att skriva detta i word och sen klistra in så det är därför det kan se lite märkligt ut men håll till godo.

Läste precis Fredrik Bloms senaste blogginlägg och tyckte det var underhållande så jag snor konceptet rakt av, med tanke på att han själv erkände att han också snott det tycker jag inte att det gör så mycket. Så varsågod en liten stil och livsstilsbeskrivning.

KLÄDER
Sneakers: Har nio par i rotation, idag ett par Circa Thomas beiga skateboardskor modell större.
Jeans: Levis 501 faktiskt, börjar ha sett sina bästa dagar.
T-shirt: reklam t-shirt för ett microbrewery i Portland med Ozzy tema.Kostym: nästan aldrig, vantrivs fantastiskt mycket i kostym.
Skjorta: det händer, oftast något plain och billigt.
Trenchcoat: Nja, önskar jag skulle kunna bära upp det men tror nog mest att jag skulle se lodig ut.
Underkläder: H&M för nästan hela slanten, traditionella boxershorts ska det vara.

ACCESSOARER
Väska: Mörkgrön Eastpak axelväska, i sitt ordinarie skick med ett Dr Pepper tygmärke över Eastpak märket och inte gravt nedfläckad med glögg.
Plånbok: Duct, silvertejpsplånbok.
Solglasögon De som har hängt med nästan hela denna säsongen är ett par från Dressman som får mig att se ut som Thomas Möller enligt vissa. Det är konstigt att man lyckas behålla de som man inte bryr sig om och slarvar bort de härliga paren (som mina extremt coola oranga pilotare).
Klocka: Nej

TEKNIK
Mobiltelefon: Samsung x480, numera helt utan i den gråa plastnyansen
TV: Panasonicnågonting
Stereo: grunden är Technics men annars ett hopplock av funtionella kassettdäck och vinylspelare.
Intervjubandspelare: Inte då.
Dator: Dell inspiron 5100 som verkligen börjar ha sett sina bästa dagar.

BADRUM
Tandkräm: Nåt som smakar mint och är billigtTvål: Ja
Hårprodukt: Ni som har sett mitt hår vet varför jag inte har någon produkt.
Huvudvärkstablett: Ibumetin av någon outgrundlig anledning, det är inte pga deras tv-reklam i alla fall.
Doft: Van Gils gubbdoft
Hudkräm: Nä
Schampo: Någonting som tar bort mjäll, oftast head & shoulders (det namnet borde någon ha stryk för att ha kommit på)

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Utan smaksättning och så lite bubblor som möjligt
Vin: rött, min nya feblesse är att bara köpa bag in box viner med människonamn.
Bröd: har rationaliserat bort frukost på vardagar annars det mesta som inte bara är ljust och är färskt..
Choklad: Det mesta, men jag är svag för Lindts Madagascar.

HEMMA
Säng: Ikea någonting
Lakan: Har ett MFF set men rotationen gör att det inte håller ihop, annars mest billighets.
Espressomaskin: Ingen maskin men väl en sån pryl man sätter på spisplattan.
Kylskåp: en gammal rackare som nästan låter så mycket att den håller mig vaken om nätterna.
Porslin: har rätt mycket höganäs i en mörkgrön nyans men en del annat också

FÄRDMEDEL
Bil: Renault Clio -93 vit med snygga rostfläckar, vi har upplevt mycket tillsammans men så fort den går igenom besiktningen ska den bort.
Cykel: Min utmärkta mörkblå Pilen som jag fick av Hultsfreds kommun för att jag flyttade dit.
Flygbolag: utan urskiljning, flyger dessutom inte speciellt mycket.
Taxibolag: det som inte är skitdyrt, annars är jag med på allt.

ÖVRIGT
Frisörsalong: senast jag gick till frisören var nog 2002 då var det Saxo 2000, sen har jag haft korklippt som går att ordna själv.
Bank: Färs & Frosta sparbank, de var de enda som gav mig lån på min lägenhet.
Sporthall: Sporthall och sporthall, gymar på Friskis Heleneholm och spelar squash på kockum fritid.
Bensinstation: Inte speciellt ofta mest den jag råkar åka förbi.

Även jag

I min stund av skadeglädje häromdagen glömde jag bort att även jag blivit lurad av samma artist ett antal gånger. Jag har, utan att lyckats, försökt se Wiley inte mindre än 6 gånger, inte bara jag har blivit smått besviken. Senaste gången han ställde in här i Malmö uttalade sig arrangören i den lokala pressen och sa att nu efter fjärde försöket utan att Wiley dykt upp så hade han nog gett upp, jag förstår honom. 

Det slumpade sig som så att Helt Offs I Huset hamnade i min iTunes igår kväll, det är en fantastisk skiva med en fantastisk orkester, deras konsert på Swea reggeafestival i somras var en av de bästa i den genren jag sett någonsin. Jag gillar ju att svensk reggae faktisk finns nuförtiden men om jag ska vara helt ärlig håller den en riktigt tveksam kvalité, det är inte många som hålller måttet, det är kanske därför det är så uppfriskande att se något med riktigt hög klass.  


Äntligen!

Igår gjorde jag någonting jag tänkt göra ett tag nämligen byta ut alla mina strumpor i ett svep. Jag köpte sexton par strumpor och gick sen hem och slängde nästan alla mina gamla. Värt att veta var att min strumpgarderob var i sorgligt skick innan detta, flera par kan ha varit med sen kung Orres tid så det var verkligen på tiden. 

Lite senare på kvällen när Egon och Agge kom över på en bit mat berättade jag stolt om mitt tilltag och förväntade mig egentligen spott och spe men ack så fel man kan ha, båda tyckte att det var en fantastisk ide och började direkt planera att följa mitt exempel. 

Jag tycker synd om mina kamrater som gillar Babyshambles. Skickade ett sms till håke vid halv åtta snåret efter att jag sett att de ställt in (text-tv är kanske den bästa informationskanalen) och beklagade sorgen, inte alls oväntat satt han och drack. Undrar hur många det är som pallar en vända till med nytt datum, jag hade nog gett upp efter två gånger men vi får väl se.   

Vad kan man egentligen förvänta sig?

Jag vet inte, men jag gissar att det just idag har dykt upp en del bloggar som har avhandlat hur trist det kan vara på en måndag när man är tillbaka på jobbet. Skulle mycket väl kunna göra ett inlägg i den debatten  själv, men det är egentligen inte så farligt, det är ändå helt ok. Det kan i och för sig ha att göra med att jag har ett rätt bra jobb, bra och bra jag trivs i allafall, periodvis riktigt behagligt arbetstempo som varavas med helt sjukt arbetstempo med onödigt stor arbetsbelastning, men oavsett så trivs jag ändå. Under min period som paketbud his poståkeriet hade jag en viss angst söndag kväll och måndag morgon innan jag kom till jobbet men den finns inte på samma sätt längre, visst hade jag kunnat tänka mig att sova utan klocka en morgon till men det är ju mitt eget fel att jag har slarvat bort helgen på extraordinärt alkoholintag och andra excesser.

Det som däremot gör att denna måndag inte kanske är världens mest upptempo är att det är min "betala räkningar" dag, egentligen ganska lugnt eftersom jag inte längre har studiemedel som främsta inkomst men oroväckande var att mina utgifter förra månaden låg på ungefär samma belopp som tidigare nämnda studiemedel.  

Med nöje läser jag min vän Håkes bekymmer på www.durmer.blogg.se angående Babyshambles konsert eller inte och känner en stor lättnad att jag inte behöver oroa mig denna gången, visst jag gillar babyshambles men jag ska ju ändå inte gå så det spelar ingen roll. Mitt stora problem när jag ser fram emot artister är annars att de ska dö av, de bästa inom soul och reggae facket är ju tyvärr på den nivån, jag kommer sent glömma Funk brothers konserten då 3 medlemmar hade dött av från när dvdn spelades in ungefär ett år innan och ändå gör de en fantastisk konsert. Hade i och för sig samma dilemma då Isaac Hayes var utannonserad som en av gästartisterna till Funk Brothers men jag insåg att sannolikheten var rätt liten att han skulle dyka upp och mycket riktigt möttes man vid entren på KB hallen av ett anslag med budskapet att han ställt in.  

Som det kan utveckla sig

Jag funderar ofta på varför det känns som om jag aldrig gör något vettigt av min fritid. Problemet är att när jag tänker efter så gör jag det ändå, jag är ju knappt hemma och när jag är det så är det oftast i sällskap med någon annan. När jag igår kväll satt hemma och kollade på tv, givetvis i sällskap med en bekantskap, kom jag på att jag egentligen är fulltecknad till måndag och ändå gnäller jag på att jag aldrig gör nåt? Jag förstår inte, är det att det jag gör inte är tillräckligt spännande eller har för dåligt fokus? Ja jag vet inte men jag borde iallafall slut gnälla.

Ikväll ska jag gå på en invigning som jag egentligen inte vet varför jag går på , men det blir säkert trevligt. Förhoppningen ligger på en del gratis mat och dryck och kanske framförallt trevligt sällskap det känns ju ändå ok.

Det söker mig fortfarande att jag inte får rätt på bloggen så den visar min lastfm playlist på förstasidan, en oerhört viktig detalj som jag måste fixa på nåt sätt.

Tillbaks i Skåne

Jaja, så värst långt borta har jag inte varit, inte heller speciellt lång tid, men det var iallafall med en tung suck av lättnad jag sjönk ner i soffan runt 9 snåret i går kväll. Det tar på krafterna att vara rockstjärna helt enkelt, 20 minuters spelning och 10 timmars galej borde man klara men allting blir ju så mycket jobbigare när återhämtningen sker på ett kallt och onödigt hårt betonggolv. Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi gjorde ett bra gig och en lite tveksammare insats på galejen, iallfall jag.  

RSS 2.0