Äntligen!!!

Vickan påminde om en av årets stora begivenheter nämligen MFFs träningsmatcher, kallt, dålig fotboll men ack så trevligt, i år verkar de dessutom komma lite tidigare än innan, ett säkert vårtecken. Den 16 februari smäller det på Kulladals IP och i detta nu när jag skriver det kommer jag på att jag befinner mig på Tjörn just det datumet, skit också! Det är klart att det ska bli trevligt att umgås i goda vänners lag så det får väl vara värt att missa den första matchen  


Min bitterhet måste ju ta vägen någonstans

Just nu pågår det någon slags reklamkampanj på tv från röda korset, rädda barnen eller någon av de ofantligt många hjälporganisationerna som jag inte heller stödjer. Poängen är iallafall att vi/jag/man ska stoppa gatuvåldet, något jag verkligen inte har något emot jag tror snarare att jag skulle bli glad om gatuvåldet skulla stoppas men är det verkligen den vägen man ska gå? Efter lite research fanns det tre punkter rädda barnen jobbar med:

- Bygga fler fritidsgårdar/ungdomshem
- Informera ungdomar om våldets följder
- Se till att vuxna finns på stan

Som den sura jäveln jag kan vara ibland så ställer jag mig lite frågande till de tre punkterna. Ska rädda barnen bygga fler fritidsgårdar/ungdomshem själva i de områden som är mest utsatta för problem med gatuvåld? Vem ska välja var det behövs fler fritidsgårdar/ungdomshem? Informera om att våld kan få väldigt stora fysiska och inte minst psykiska problem för den utsatta, jag har en svag föraning om att ungdomar är rätt medvetna om det, eller? Om man nu skulle få föräldrar att engagera sig genom att finnas på stan kan det då kanske bli så att problemen blir av någon annanstans?  

Jag är ju inte mot initiativet i sig men är oerhört besviken på att en hjälporganisation som rädda barnen, som rimligtvis borde samlat på sig en del erfarenheter sen starten 1919, kan formulera så dåliga, kortsiktiga och ogenomtänkta arbetsområden för en sån här kampanj. Dessutom är väl inte bara gatuvåldet ett problem utan alla typer av våld, kan kanske till och med våld i hemmet vara en av de bakomliggande orsakerna till gatuvåldet?

Det som söker mig mest är nog tv-reklamen, är det verkligen det som är det mest effektiva medlet i i försöken att stoppa gatuvåldet? Hoppas verkligen att rädda barnen har fått ett bra pris på reklamtiden.

Någonting är sjukt

Jag befinner mig för fjärde dagen hemma och försöker kurera min förkylning. Förkylningen är i sig inte speciellt farlig men eftersom jag har varit sjuk sen i början av december höll jag med mina kollegor i måndags då de tyckte att jag borde gå hem eftersom jag varken såg eller lät speciellt kry. Nu känns det rätt mycket bättre faktiskt så jag går väl tillbaka på måndag.

Jag har också försökt att gå till läkaren för att kolla ifall det går att göra något dessvärre helt utan resultat. Jag ringde till min vårdcentral i tisdags och beskrev mina symptom för den snälla sjuksköterskan och fick bara till svar att jag var välkommen på undersökning nästa tisdag om jag inte hade feber så jag susade helt enkelt ner och köpte en febertermometer. Det visade sig ju givetvis att jag inte hade feber och helt plötsligt var det som om man var 10 år gammal igen och kände sig risig men så länge man inte hade feber så var man inte sjuk enligt morsan. Jag har full förståelse för att vårdcentralen inte kan hjälpa alla direkt men om jag är orolig så vore det skönt ifall sjuksköterskan iallafall.

Man kan ju trösta sig med att jag har haft tid att avsluta ett par serier, nu är Black Donnelys, Dirty sexy money och nästan Californication avslutat och dessutom The Wire påbörjad, jag har också hunnit läsa en intressant bok om MC-gängen i Köpenhamn när det begav sig.

Italienska fotbollsspelare och veckans

Jag har den senaste veckan följt en del matcher i italienska cupen mest för att det var den enda fotbollsunderhållingen som bjöds, trots att jag då absolut inte är en vän av italiensk fotboll. Det som är lustigt är att jag ännu en gång får bekräftat att det spelas skittråkig fotboll i det landet men nu ser jag äntligen anledningen till varför, alla italienska spelare spelar som Guti
image45För den oinvigde spelar Guti fotboll för Real Madrid och har typ alltid gjort det utan att någonsin bli ordinarie, mest för att han håller en oerhört ojämn nivå i sitt spel, jag som egentligen gillar Gutis spel har ägnat både en och annan tanke på varför han inte är bättre än vad han är. Problemet med Guti är att han är en helt underbar fotbollsspelare när allting fungerar men alltsom oftast gör han det alldeles för svårt för sig för att det verkar som om varje passning ska vara den avgörande, väntar för länge med passningen, slår en alldeles för svår boll, rör sig på tok för lite på planen osv. Italienska fotbollsspelare gör precis samma sak, står still och väntar på att de kan slå en riktigt nice boll, det är ju tyvärr inte så fotboll fungerar 2007 vilket gör det oerhört bull att kolla på fotboll just från Italien, visst finns det undantag i Inter och Milan i sina bästa stunder (aldrig Juventus, aldrig) och icke att förglömma Lecce när de spelade i Serie A med den galne serben som tränare.

Mycket om lite där ja men veckans iallfall då, det blir utan tvekan:
image46
Roligt att de har släppt ett nyt album, jag har inte hunnit lyssna på den ännu men tror säkert att det är bra. Dessutom har de lyckats med ännu en fyndig titel i "Will not be televised", nästan lika bra som förra skivans titel "Communicate!".


Att mötas av det här det första man gör på morgonen

Jag har verkligen inget problem med att det dyker upp reklam på min blogg, det är ju inte så märkligt eftersom jag inte betalar för tjänsten, men släpper de fram vad fan som helst till vem som helst? Jag vill inte ha en jävla Special K haj ha det så göt filmsnutt som påminner mig om att jag borde skaffa mig sundare kostvanor, det klarar jag alldeles utmärkt själv.

Tisdag i ett jävla köldhål/It's raceday and your ***** is gut

Som sig bör en tisdagkväll befinner jag mig på derbybanan Jägersro för att tjäna mitt levebröd, kanske inte alltid mitt första alternativ för kvällsverksamhet men det är ju faktiskt ett rätt schysst extrajobb. Förutom dagar som idag, en av nackdelarna är att kameran ju givetvis måste titta ut genom ett hål utan glas och jag litar inte tillräckligt på mig själv för att stänga luckan mellan loppen jag är ju emellanåt riktigt disträ. Om mina föräldrar hade haft rätt att drag är extra skadligt för dig så hade jag varit helt körd efter en kväll som ikväll och den kommer tyvärr inte ta slut speciellt snabbt. Men jag har ju två jobb det är ju vissa som inte har något alls så man får väl vara nöjd med sin lott.


Ekonomi

Har bakom mig ett par riktigt trista dagar bakom mig, min privatekonomi har vissa smärre problem med cash-flow. Vet inte vad som har hänt men jag vill iallafall försöka stoppa läckan så jag inte sitter där sista veckan utan ett korvöre, det har jag gjort så många gånger så det inte längre är en efterstävansvärd situation. Det som är positivt och glädjande är att jag kommit igång med att laga mat hemma ordentligt och till och med ta med lunchlåda till jobbet, det är inte dåligt det för en man med min orimligt dåliga självdisciplin.
 
Skoj och rock i helgen då? Nej inte direkt tyvärr, kvällen inleds med födelsedagsfirande för min mor och eventuellt en fortsättning på stans barer i ett annat sällskap så långt ekonomin tillåter vilket betyder inte speciellt långt men nånting får man ju unna sig, nu ser ni det är precis tankegångar som den förra som gör att min privatekonomi inte alltid är på topp. Om jag ska rannsaka mig själv så bör jag nog se fram emot något billigt nöje på lördag kanske något som inte kostar något alls.

image43vs image44
Jag har ändå snusat ett tag nu och länge varit väldigt trogen General förutom en kort period då jag föredrog en blandning av två delar General och en del Grov. På grund av de märkligt många skattehöjningarna på snus så har jag gått över till lågprissnuset Kronan, nu är ju inte Kronan ett lågprissnus längre men igår gjorde jag ett försök för att kolla vad mina smaklökar gillar bäst och konstigt nog är jag nog numera en Kronankille. Jag drar fram den gamla klyschan att jag inte gillar "parfymerat" snus speciellt mycket, parfymerat som för övrigt är en term som kommer från min bror snuskännaren som faktiskt jobbat som snusprovare åt Swedish match, jag skulle lika gärna kunna säga och skriva smaksatt. I vilket fall som helst så är jag väldigt glädjefull över att jag faktiskt föredrar det billigare märket, det är ju inte varje dag det är så.  


Semesterdagar

Jag blev redan 2006 uppmärksammad på att jag inte fick spara mina semesterdagar och fick därför ta två härliga semesterveckor i början på december, det kändes som om jag ver den enda lediga personen i min bekantskapskrets vilket jag säkert också var, vilket gjorde att det blev lite svårt att få med folk på rock & skoj. Eftersom jag inte blivit uppmanad att ta ut mina futtiga sparade semesterdagar innan det blev 2008 förutsatte jag att jag fick spara dessa futtiga dagar. Men tji fick jag, kommunen valde att sno mina semesterdagar, det känns inte så bra, till saken hör att min anställning blev förlängd from 1 november och eftersom jag passade på att kompa ut två veckor för att resa till Indien och att jag arbetade på ett rätt stort projekt i mellandagarna så hade det dessutom blivit rätt svårt att få ut dagarna trots att det bara rörde sig om fyra. Jag tycker inte att det är ok att jag inte får spara mina surt förvärvade dagar och framförallt inte att de försvinner utan att någon säger nåt, jag kommer säkert få tillbaka dagarna men ska det verkligen behövas tjafsa för det.

image42
Se filmen, det är filmkonst på hög nivå, det bara sprutar karikatyrer och klicheér, underbart helt enkelt. 

Världens minst frekventa bloggare slår till

Det finns inga ursäkter, det bara blir så ibland, jag skyller faktiskt mest på hälsan, det är lättast så. Lite och stå i har det ju varit också helger och så men det har funnits lite tid till jobb också, har fuskat lite som kulturproducent, det börjar bli ett göt cv; folkmördare, kulturproducent, musikelitist.

Vi har ju hunnit med vår årsbästa också frekvent förekommande var Familjen, Jens Lekman, Shout out louds och Säkert! förstås och ett konstaterande att det känns som om 2007 var rätt bra albumår och ett rätt risigt hiphopår, vilket ju båda lika gärna kan vara osant beroende på vem du frågar. Nånstans i processen har en person i min närhet utsett mig till musikelitist något jag inte förstår riktigt men är man folkmördare har man väl svårt att se det.

Har mer och mer börjat komma in på att förbjuda religionsfriheten, droppen som fick bägaren att rinna över var BBC dokumentären Erik visade på nyårsdagen, det var obehagligt, scientolgerna var på tapeten de visade sig inte direkt från sin bästa sida och gav mig ytterligare vatten på min kvarn att religionen oftast är gift för folket.

Lite synd att jag inte har hunnit ägna mig åt någon

RSS 2.0