Nattsvart

Full av förhoppning efter en fin helg begav jag mig glad i hågen till jobbet för en ny underbar dag i Ilmars tjänst. Tyvärr blev utvecklingen inte så rolig, tätt följt av varandra; tappade jag en tälttyngd på foten så det fortfarande gör skitont och lilltån är helt blå, slog huvudet i staget på ett alldeles får lågt tält och häftade mig i fingret så det blödde skitmycket.

Fan ta alla måndagar, hädan kommer måndagen den 29:e vara mer oturförföljda än fredagen den 13:e för mig.

På utkanten?

Ratads orkester spelar på Utkanten ikväll, jag har blivit uppmanad att gå dit och kolla, jag funderar på det men vet inte ifall en tuff spelning är det jag vill göra. Det kanske har lite att göra med att Ratad spelar Swedish crustgrindsludge enligt egen utsago, crustgrindsludge kanske inte är mitt förstaval när det kommer till genrer jag gillar.

Kolla in och avgör själv: www.myspace.com/happygofuckyourself

Det har gått enorma troll i detaljer på jobbet vilket gör att jag måste se fram emot en måndag och tisdag full med byråkratijobb när jag egentligen skulle dona med Skogens dagar i solskenet, för att sammanfatta känns det lass.

Tänkte åka till New york en vecka om ett tag, någon som är intresserad?


Egentligen vill jag bara...

Lounga, eventuellt läsa en bok som är bra, men framförallt har jag ett sjukt sug att lyssna på Mazzy star, det var någon serie eller film jag kollade på sent i går kväll som avslutades med en Mazzy star låt. Men givetvis är jag för disträ för att komma ihåg att ta med mig skivorna till jobbet.

Men jag får väl ge mig till tåls tills jag kommit hem helt enkelt.

Ännu ett par timmar har stulits av mitt liv, denna gången inte av de annars framgångsrika polska tidstjuvarna utan stadsmiljöavdelningens ledning som tycker det är en bra ide att ha fullständigt meningslösa avdelningsmöten som ingen uppskattar, ibland är det underbart att jobba i offentlig förvaltning.

Det är ju fan vad svårt det ska vara att få en bra poäng på Pickwicks quiz, inte ens ett omnämnande igår för team Påse.

Funken styr våra steg

Tyvärr lyckades inte FC Snettinåtbakåt hålla motivationen uppe hela säsongen, efter två hårda matcher mot serietvåan Cut it loose med resultaten 2-1 till oss bägge mötena avslutades säsongen som den började med en brakförlust. Lite synd efter 7 vunna, 1 oavgjord och 1 förlust på de nio senaste¨men vi ser fram emot nästa säsong med förhoppningar om avancemang.

Det verkar som om jag inte får länken i det föregående inlägget att funka så jobba in er på wikipedia och leta upp tattarkravallerna i Jönköping 1948 så får ni lite väl värd läsning. Rekommenderar även wikipedias slumpfunktion om ni har tråkigt på jobbet och känner att ni vill allmänbilda er.

Har lyckats snöa in på funken lite igen, hett i spelaren just nu är: 
 
Kanske inte det mest revolutionerande men göt.


Fortbildningen fortsätter

Jag drog mig till minnes på torsdagsölens tid att vi hade lite problem att reda i härvan runt resandefolket, i sammanhanget gjorde Erik lite research och hittade följande incident:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tattarkravallerna_i_J%C3%B6nk%C3%B6ping_1948

En fin liten läsning om det toleranta Sverige, jag anser att incidenten i länken var en mycket större och allvarligare kravall än den som gick av stapeln här i helgen, reclaim festen får väl anses vara futtig i jämförelse.

Det vita ölet & text-tv

Var ju tvungen att cykla ner och kolla på reclaimfesten i fredags, låg hemma och kollade på tv inför ett metrobesök när jag läser på text-tv om demonstrationer, krossade rutor och brinnande bilar, text-tv din guide i mediabruset. För att sammanfatta det verkade det vara en schysst fest med kass musik, skitmycket snutar som faktiskt höll sig i skinnet, några skumma maskerade snubbar som verkade dra upp en plan, helt ok ändå. Sen börjar väl jag bli lite konservativ och tycker att det är skitdumt av de som ställde till med lite oordning att göra det där, skuggan faller ju rätt hårt på ESF som man tycker borde vara något positivt i sammanhanget. Metro var fint, trots att jag inte gillar det vita ölet.

Som den sucker jag är för superhjältefilmer tyckte jag att Iron man var sjukt bra och tuff, svårt att sätta fingret på vad som var så bra men det övergripande att hela filmen kändes som en serietidning var ett stort plus.

Jag och Mårten utnyttjade förra årets julklapp från syrran igår, brunch på HIlton, inte fy skam det, faktiskt oerhört trevlig, ganska sparsmakad men ändå väldigt fin.  

Det är ju själva fan vad dåliga de är!

Och då är de inte de allra flesta jag syftar på utan jävla skit MFF, sluta va dåliga. Jag hadfe ändå sett fram emot en ok match igår, kanske inte vinna men grisa till sig lika kanske, vad får man för det 4-0 mot Elfsborg, jävla helyllelag, vem fan kan ta ett lag som har ett stort tryck med Ellos på sina tröjor på allvar, helt plötsligt förstår jag varför tv4sport väljer att visa hockeyallsvenskan istället.

Nu börjar det bli intense i stan med ESF, gatans rykte sa att triangeln var fullt med civilsnutar som såg lika hemliga ut som vanligt eftersom apoteken hade blivit hotade på något sätt, hotade föratt de säljer sexleksaker. Sund reaktion annars att hota de som inte gör som man vill, nästan lika smart som våld som konfliktlösning. Nu har de också stängt receptionen här i City hall och snuten svävar runt byggnaden bland annat i deras skitfräna östtysklandsbil i mattsvart och tåliga detaljer, dessutom har vi blivit förbjudna att jobba efter sex imorgon och ska låsa våra kontor innan vi går härifrån, om jag hade jobbat imorgon hade jag stannat efter klockan sex på pin kiv.

Mmmm Måndag

Eftersom jag inte äger en kamera så får fotoreportaget från helgens utflykt komma från internet:


Som tur var lyckades vi pricka in rätt fint väder, eller faktiskt skitfint väder, så tillsammans med Erik, Agge och Julie drog vi ut på äventyr i Audin. Först var vi lite besvikna över att Audin inte lyckades att ha ett aux uttag så vi kunde koppla in iPoden, men efter det plockade vi fram det fina humöret och susade till Ales stenar som jag inte besökt sen Skånerundan i trean, rätt fint faktiskt i solen, Kåseberga var väl inte så ball men ändå ett bra stopp. Sen siktade vi på Kivik art centre som också var en fin tid en trevlig promenad i fin natur med lite olika betongskulpturer, det är ju ändå en skulpturpark om jag förstått det rätt, lite besviken över att det var 50 minuters kö för att få gå upp i skulpturen i mitten, det hade jag nog gillat, undrar då hur det blir under högsäsong. För mig blev sista stoppet lite av en besvikelse, jag tror nog Haväng hade behövt lite mindre moln, lite varmare vind och lite mer fokus från min sida så hade det varit bra. 

Efter en trevlig utflyktstid skulle jag tvunget envisas med att gå på MFF-HBK, det skulle jag inte gjort, det var inte ball någonstans.  

Mmm så det säger du

Jag har alltså bytt kontor, inte arbetsplats då utan bara kontorsrum, för fjärde gången på två år och den andra i år, jag kan ju inte säga att jag har bytt ner mig men det är lass ändå, framförallt ör att mitt nya rum verkar vara någon slags avstjälpningsplats för diverse. Men man kanske skulle byta arbetsplats då, de som träffar mig då och då hör mig säkert whina över olika saker på jobbet, men så lätt är det ju inte man får väl helt enkelt bita i det sura äpplet och ta tag i sin situation och antingen förbättra den eller om man har gett upp byta, gett upp har jag inte gjort riktigt än.

Trots årets i särklass sämsta insats av mig i målet tog FC Snettinåtbakåt en övertygande 4-3 seger över fotbollsgänget så tabellen i division 4 ideel numera ut så här:

  SVOFMålskillnadPoäng 
 
1Lokomotiv Malmö15122159 - 1738 
2Cut It Out16111442 - 1934 
3Mandingos1491430 - 1328 
4Amerindia F.C.1581637 - 2625 
5Klubb Mossa Kakfest1581629 - 1825 
6FC Snettinåtbakåt1571729 - 3722 
7Fc Gaylords guldskor1562727 - 3020 
8Idlapojkarna1653830 - 5118 
9Fotbollsgänget FC13301018 - 309 
10Lilla ligan16001620 - 800 
11Carib Krèol00000 - 00 


Fredag och jag har ingen jävla aning

Det är ju som vanligt en massa saker jag inte har grepp om, för tillfället vad jag ska göra en hel lång helg. Idag överskuggas allt av att jag 12.00 imorgon ska befinna mig hos mina föräldrar för att träffa min mors sida av släkten, vilket jag inte gör så ofta så det borde vara trevligt. Problemet är att jag har ett oerhört trist minne av sist en sådan här begivenhet gick av stapeln, min moster lyckades ställa den av frågor som jag kanske ogillar allra mest "har inte du träffat flickvän då?". Frågan i sig är obehaglig eftersom jag lyckats bygga upp relationen med mina föräldrar som så att denna frågan faktiskt är min ensak, vilket jag trivs med, vad tror min moster då? Ska jag må bättre av att hon frågar? Eller kanske påminna mig om att det var en bra idé som inte jag kommit på? Vad förväntar hon sig för svar egentligen, jag kan komma på en massa roliga saker att sig som inte passar tex; nej jag är bög, det ska väl du ta och skita i osv osv. Om man nu ska kallprata med människor man inte känner så bra så kan man väl hålla sig till andra ämnen, nej det känns som om morgondagen kan bli en plåga som jag försöker bota med öl senare på kvällen. Ensamheten är inget man ska prata om, bara genomlida.

Min förmåga att låta saker och ting rinna ut i sanden har gjort sig påmind igen, ångrar redan att jag skrev det pallar fan inte...



Jag har inte gett upp riktigt än...

Man kan ju tro det lätt annars att här är stendött och begravet men jag ska försöka bättra mig. Jag har haft det sjukt intense annars, någon slags festival i stan, semester på Tjörn, semester i Tyskland, rätt göt ändå.

Senaste veckorna har jag nästan längtat efter att få lite vardag och rutin på saker och tin g, givetvis lite oroväckande men så håller jag på att bli rätt gubbig också.

Tyvärr har jag ju blivit tvungen att ge upp ännu en säsong med MFF, det har gått troll i det helt enkelt, får väl trösta mig med att både den spanska och engelska har kommit igång.

Bäst på Malmöfestivalen var:

Oerhört subjektivt eftersom jag knappt rörde mig utanför mitt område och detta är ju bara akter som var hos mig på Arenan, men samtliga gjorde oerhört bra spelningar något man verkligen inte kan säga om till exempel Prominent.

Torsdagsöl på onsdag eller kanske den nya Onsdagsölen, jag är förvirrad men det verkar iallafall som om Torsdagsölen har gått i graven till förmån för den nya lite fräckare Onsdagsölen om konceptet håller får tiden utvisa.

RSS 2.0