Eftermiddagsaktivitet

Iallafall kvällens aktiviteter överskuggas av att jag ska flytta åt en arbetskamrat imorgon, då är det ju lätt hänt att man får en tråkig kväll. Så är dock inte fallet än så länge, på väg från jobbet fick jag ett fantastiskt erbjudande från Mårten nämligen at dricka ett par Hof på hans balkong. Sagt och gjort så jag har avnjutit ett par öl, en White russian och ett par gin och tonic i solen på balkongen tillsammans med underbar fredagsmusik.

Vi inledde med Moneybrother ett tag vidare till ett Metersparti (ojojoj), The Solution, via en nostalgisk session med Satanic Surfers på omvägar till Silverbullit på den tiden de hette Silverbullet för att avsluta med Hipwhips precis innan jag rundade av och gick hem. Detta är givetvis bara axplock av en hel buffé av fantastisk musik som vi har avnjutit en solig eftermiddag i gott sällskap, för dagen den bästa aktiviteten jag kan tänka mig. Som grädde på moset har jag skaffat mig en klädsam fredagssalongsberusning som jag med lätthet kan skaka av mig tills imorgon.

Karl Nilsson

Som ni vet försöker jag ta tillvara allas intressen. Idag ringde min gode vän Kalle och ondgjorde sig över att han fick scrolla ner jättelångt för att hitta något omnämnande så här kommer litegrann om Kalle.

När jag googlade på Karl Nilsson fick jag mest upp helt irrelevanta bilder därför slängde jag in en bild som också är helt irrelevant men jag ser rätt fräck ut, eller hur, värt att nämnas att killen som står bredvid mig INTE är Kalle utan någon helt annan. Jag gillar Kalle, han uppskattar många av de saker jag gillar exempelvis dricka alkoholhaltiga drycker i goda vänners lag, äta god mat och hänga i största allmänhet. Han bjuder gärna på sig själv och ställer upp i nästan alla väder också detta är saker jag gillar skarpt.

Jag lärde känna Kalle någon gång på högstadiet då han dök upp som ett wildcard på en tillställning och på den vägen är det helt enkelt. Som det ibland blir glider man ifrån varandra som när jag exilstuderade i Hultsfred och var ute på andra äventyr i världen men det som är så fantastiskt trevligt är att det inte spelar så stor roll för han har alltid funnits där när man har kommit tillbaka som det var fast ändå inte.

Om det inte varit för Kalle hade jag aldrig fått uppleva många saker som exempelvis att åka longboard i ett parkeringsgarage eller lösa allvarliga problem med TT's personal vilket är saker som har förgyllt mitt liv. 




 

Kampen forsätter!!!

Nu har jag äntligen fått svar från Konsumentverket angående varför jag får svenska kyrkans tidning Amos i min brevlåda, svaret var precis som jag trodde inte tillfredsställande. Nu har både Posten och Konsumentverket upplyst mig om att tidningen hamnat i gruppförsändelser som är till för samhällsinformation, politiska organisationer och ideella organisationer men fortfarande inte motiverat hur svenska kyrkan kan hamna i något av dessa facken.

Nu undrar ju ni osökt varför jag lägger ner så mycket tid på det här? Det enkla svaret är att jag inte gillar svenska kyrkan, framförallt inte när de agerar som en statskyrka. Jag tycker att det budskap de försöker förmedla med sin tidning är strikt reklam för deras trosuppfattning och alltså hör tidningen inte hemma i min brevlåda som är märkt "reklam nej tack". Svenska kyrkan (och postadministrationen också tydligen) tycker sig alltså vara viktigare än Siba eller Elgiganten och kan därför kringgå min önskan om att inte mottaga reklam, det är fan inte ok. Post & telestyrelsen är nästa instans vi får se ifall det ger något resultat.

Såg bara andra halvlek av manchester united- Milan men det jag fick se var iallafall trevlig fotbollsunderhållning, jättebra faktiskt, nu när allsvenskan har kommit igång är det befriande att se två lag som verkligen kan spela fotboll både framåt och bakåt.

lite fel

Mårten uppmärksammade mig på en detalj i mitt senaste blogginlägg angående mina eventuella åsikter, att mina kunder tror att jag är rasist och att de i sak har rätt är inte korrekt, det jag menade var att jag emellanåt kan ha svaga argument gentemot deras sak.

Det är bättre iallafall, de var de störigaste som hörde av sig i måndags nu börjar det lugna ner sig och bli lite mer sakliga diskussioner. Men i måndags var det fan inte bra, jag käände ett obehag mot att gå till jobbet på tisdagen.

Påse övertygar igen med att klocka in på ännu en hedervärd andraplats på Pickwicks pubquiz, extra roligt var det att vara bättre än laget bredvid som var dubbelt så många lagmedlemmar som oss. Innan dess hann jag med min tredje match för Tullstorp i Korpen, ingen vinst denna gången heller men ett oavgjort iallfall. Som vanligt var min insats något ojämn, men ett par fina räddningar hann man med. Roligast var när en kille i motståndarlaget trodde han kunde tackla bort mig, det var inte aktuellt vilket han märkte med all önskvärd tydlighet. 

Most wanted

Ok, jag har själv bäddat för det här men mitt jobb innebär för tillfället att säga nej till en massa människor. Jag har ett visst antal platser att hyra ut, eftersom mitt klientel förra året var väldigt missnöjt med den situationen som var då har jag fått igenom en förändring vilket gör att det finns dramatiskt mindre antal platser än förra året. Alltså har jag skickat ut ett brev till ca 40 försäljare som fått ett tack men nej tack, vilket har lett till följande:
- Jag har blivit beskylld för att vara rasist
- Jag har blivit beskylld för att vara idiot
- Jag har blivit beskylld för att vara inkompetent
- Jag har blivit informerad om att min företrädare var mycket bättre än mig

Till saken hör att de i sak har rätt, jag har rätt risiga argument till att de inte får plats, samtidigt har varken jag eller mina kollegor någonsin garanterat någon en plats bara för att de hade en plats förra året. Det är inte så  ball att ha mitt jobb just nu men hoppas att det går över när de flesta har fått gnälla lite synd att det går ut över mig bara.  

Upp och ner

image14
Precis det jag hoppades skulle hända när jag köpte min iPod har hänt, jag har återupptäckt skivor jag nästan glömt bort. Plantlifes "the return of jack splash" var jättetrevlig när jag lyssnade på den först men jag tröttnade rätt snabbt men nu är den tillbaka och bättre än någonsin.

Jag har inte glömt amos, posten fick sig en påminnelse häromdagen, de ska fan inte tro att de kan komma undan!!!!!

Har precis postat en bunke brev med budskapet tack, men nej tack du får inte vara med, vilket i förlängningen innebär att det kommer ringa 30 personer och känna sig orättvist behandlade och idiotförklara mig. Är det inte ett underbart jobb man har.

image15Hittade min framtida sko när jag surfade runt på sneakersnstuff igår, gick lös på en tröja och en hood så jag kände att jag får spara skorna till nästa månad om nu inte min bil kommer kosta mig alltför mycket. Innan på dagen var jag inne i butiken här i stan och fick killen i butiken att gå igång, jag tyckte jag hade mycket skor med 15 par men han bräckte mig lätt med 60 par som han dessutom hade gjort en display för hemma. Jag ska bara skaffa mig ett bättre jobb sen ska jag komma ikapp. 


Påskhelg

Inledde påskhelgen med att på långfredagen förvandlas till demolerande byggnadsarbetare i min fars regi, det var inte skitball att plocka ner takplåt när det blåser rätt mycket och jag precis upptäckt att jag har anlag för höjdskräck. Men men, jag överlevde med en djävulsk träningsvärk som enda sviten.

Vissa förstår vad jag menar när jag säger att det var självklart för mig att åka till Borås på påskafton, andra inte. Det var givetvis dags för bortapremiär för Malmö FF mot elfsborg, en liten tur jag gav mig på tillsammans med Vickan, Felicia och Jimmy. Fyra timmar i en bil är ju inte skitroligt men jag var iallafall rätt taggad när man äntrar borås arena. Sammanfattningen skulle kunna vara att vi kunde vunnit, domaren hade crack i pipan, elfsborg är ett oerhört osympatiskt lag och jag gillar att falla för grupptrycket i ett så här positivt sammanhang. Tack Borås för att du visade dig från din bästa sida och avbröt solskenet strax innan matchstart och sen bjöd på regn och snö i 90 minuter, jävla skitstad. Fyra timmar som blev till sex timmar i en bil efter att bli tvungna att stanna på motorvägen för en bilolycka, trist avslutning på en trevlig dag.

Kalle kom på besök i söndags så vi begav oss ut för att proviantera lite, vi avslutade icabesöket med att köpa vars ett trisspaket för att pigga upp stämningen. Det var smart eftersom det visade sig vara 2050 kronors vinst på lotterna, jag som hade lite dåligt samvete för att ha köpt mat för 450 spänn till en måltid men det kändes helt plötsligt värt. Sen körde vi igång ett långkok med mycket rött vin, kött och stekt fläsk, resultatet blev fantstiskt när vi toppade av med steklök, svamp, starka korvar och paprika. Pressad potatis, vilket genidrag!

  

Onsdagsunderhållning

Fick den här fantastiska länken av en arbetskamrat. Undrar när den kommer til Singstar?

Bussreflektioner

Satt på bussen på väg från Jägers och kom på mig själv med att le litegrann, misstänker att vädret är boven i dramat för hur skulle det se ut om alla gick runt och log hela tiden.

Samma busstur fick mig att uppmärksamma byggnadsfackets nya annonskampanj på reklampelare över hela stan. Jag har länge undrat varför byggnads har en reklamtavla på en travbana och kanske ännu mer varför metall har haft en spot längs sargen på Målilla motorstadion, när bägge främst har gått ut på ungefär  "stolt, stark och trygg". Det visar ju främst hur fantastiskt omoderna fackförbunden är i sitt tänk och faktiskt får skylla sig själv att folk inte går med i facket, någonting med flexibilitet så att alla både kan och vill vara med hade kanske varit mer på sin plats. Jag skulle ärligt talat blivit skitförbannad om mitt fackförbund gjort en så värdelös kampanj för säkert rätt mycket pengar (därför kommer väl SKTF göra nåt sjukt dumt i det närmsta).

Återigen gav bussturen tillfälle till tänkvärda saker som hur bra Weezers "Pinkerton" är, hur bra Her Majestys "f.u.n.e.r.a.l" är och kanske framförallt att det aldrig går att slå Al Green på fingrarna.

Tänk vad mycket man hinner med på en kvart på bussen, hade en ide om en serie blogginlägg om vad det är för fel på amerikaner också efter att ha fått flashbacks från mina resor där, men vi får se det dyker väl upp om det var en bra ide.

Florens är på gång igen, vår manager har antagligen hittat ett gig till oss i Linköping. Vi skall väl bara hitta en trummis och repa lite grann så kör vi igen, hoppas det i så fall blir med entourage denna gången också vårt crew förra gången var det världsklass på. Nu ligger ju min favoritlåt med Florens uppe på myspace, kolla in Satanic laughter här!  

Det blev ju tyvärr inget med FC Snettinåtbakåt i korpen i år, jag får väl trösta mig med att ha blivit inofficiellt draftad till Tullstorp.

Elfsborg-MFF på lördag, jag är där för att hjälpa till att ta 3 poäng, kan inte se nåt bättre sätt att spendera påskafton på.

RSS 2.0